Wie gaat er samen met Jessica voor een waar kunststuk?


Foto:

Wie gaat er samen met Jessica voor een waar kunststuk?

  Cultuur

Enschede - Elke inwoner van Enschede met een beetje interesse in kunst wordt uitgenodigd zich aan te melden voor Concordia's nieuwe project Couplet 2.0, om samen met kunstenaar Jessica van Deursen een tentoonstelling te maken. Aanmelden kan tot en met maandag 3 december. Maandag 10 december gaat het project van start.

Dit nieuwe project van Concordia, sluit aan bij het jaarthema van 2019 'ontmoeten en ontdekken'. Een kunstenaar en een inwoner van Enschede worden aan elkaar gekoppeld. Ze gaan met elkaar in gesprek over de kunst. Welke vragen deze ontmoeting ook oproept, het resultaat is een expositie. Misschien met werk van de kunstenaar, misschien met werk dat de inwoner en de kunstenaar samen hebben gemaakt of uitgekozen. Misschien bij Concordia, misschien in de huiskamer van de inwoner.

"Bij Concordia mag je vinden van kunst wat je wilt. Dat betekent dat elke mening ertoe doet, die van de kunstenaar net zoveel als die van de kunstleek of de kunstkenner,", vertelt Petra Boonstra, programmeur beeldende kunst bij Concordia. "Dit project gaat over contact tussen de kunstenaar en het publiek en benadrukt dat mensen kunst mogen ervaren op hun eigen manier, ook staat het misschien ver van ze af."
Dit jaar doen er drie kunstenaars mee, elk voor een periode van drie maanden. Jessica van Deursen start op 10 december. In de andere twee edities gaan Daan Samson en Esmay Groot Koerkamp aan de slag.

Jessica van Deursen is een performance kunstenaar, in 2012 afgestudeerd aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam. "Ik ben ontzettend benieuwd met wie ik voor Couplet 2.0 samen mag gaan werken. Hopelijk met iemand die op het eerste oog een compleet ander leven heeft dan ikzelf. Want dan kan de overwinning als het lukt om samen een tof werk te realiseren, alleen maar groter zijn!"

Meer weten? Ga naar:

concordia.nl/couplet2.0

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden