Foto: Carlo ter Ellen

Sint komt weer aan in haven

  Cultuur

Enschede - Sinterklaas vaart zaterdag rond 11.00 uur de haven van Enschede binnen. Natuurlijk neemt hij ook dit jaar weer meer dan honderd pieten mee. Vanaf 12.45 uur maakt de sint zijn opwachting in de binnenstad.

"Het is altijd een speciaal moment als we na een lange reis de haven van Enschede binnenvaren", zo laat de hoofdpiet ons weten. "We kijken er dan ook enorm naar uit om alle kinderen en papa's en mama's weer te mogen begroeten." De sint wordt vergezeld door ruim honderd pieten.

Glutenpieten
Na het succes vorig jaar komt er dit jaar opnieuw een aantal glutenvrije pieten mee naar Enschede. In Nederland zijn ruim 30.000 kinderen die om medische redenen een glutenvrij dieet moeten volgen. "Pepernoten of zelfs een high-five met een piet zit er voor deze kinderen niet in", legt de hoofdpiet uit. "Dankzij een initiatief van de Nederlandse Coeliakie Vereniging kunnen we hen toch een fantastische dag bezorgen." De glutenvrije pieten zijn herkenbaar aan de groene pakken.

Programma
Het programma bij de haven begint zaterdag om 10.30 uur met Pepito en Pelota, de klimpieten en spektakel op het water. Rond 11.00 uur vaart de boot met Sinterklaas de haven binnen. Om 12.45 uur begint de vrolijke stoet vanaf de Hengelosestraat met een rondtocht door de binnenstad. De route loopt vervolgens via het Stationsplein, Korte Hengelosestraat, Korte Haaksbergerstraat, Beltstraat, Pijpenstraat, Zuiderhagen, Van Heekplein, De Klomp, De Heurne, Oldenzaalsestraat, Van Lochemstraat, Noorderhagen, De Heurne, Haverstraatpassage, Oude Markt en Langestraat. Vervolgens worden de sint en zijn pieten rond 13.45 uur door burgemeester Onno van Veldhuizen opgewacht bij het stadhuis.

Kijk voor meer informatie op

www.sintkleurtdestad.nl

Meer berichten