Is het de cast of zijn het de inwoners van Haerslooten? De foto is in elk geval van de onvolprezen Eric Brinkhorst.
Is het de cast of zijn het de inwoners van Haerslooten? De foto is in elk geval van de onvolprezen Eric Brinkhorst.

Drie avonden vol spannend vermaak met A Muse

  Cultuur

Haaksbergen / Enschede - In de koude winter van 1985 valt het kleine Haersloten ten prooi aan nep-nieuws en complottheorieën, als het de kans krijgt om een burgemeester te kiezen en een zelfstandige gemeente te worden. Dat is het verhaal in notedop van de de twintigste onafhankelijke productie van de Enschedese muziektheatergroep A Muse. De voorstellingen op 15, 16 en 17 november in Theater De Kappen in Haaksbergen beginnen om 20.00 uur.

Zestien inwoners telt Haerslooten, van wie twee kandidaat zijn voor het burgemeesterschap. Iedereen kent elkaar. Lang voor de komst van sociale media ontstaat in dit gehucht nepnieuws. Met dank aan de beautysalon annex praathuis, de nieuwsgierige weduwe Geraldine Voorhouten en de zichzelf onmisbaar wanende raadhuisbode Mark Wittenberg, die overal complotten ziet.

Ontmoeting

Schrijver en regisseur Frank Nijhuis stelt zichzelf bij elke nieuwe productie de vraag wat ontmoetingsplaatsen van mensen zijn. Om daarna te onderzoeken wie zich daar bevinden: "Daar staat of valt een verhaal mee. Wie zijn deze mensen, wat doen ze en wat drijft hen? Herkenning is een sleutelwoord. Ik geef daarbij de spelers veel ruimte om hun personages levensecht te maken. Dat is ze opnieuw gelukt. De spelers hebben alles uit zichzelf en elkaar gehaald om Haerslooten neer te zetten."

Muziek

Wat de productie Haerslooten onderscheidt van veel andere is dat in het stuk twaalf bekende nummers worden gezongen. De nummers zijn verweven met de personages en de gebeurtenissen. Ze zijn gearrangeerd door Stan Erbrink. De spelers zingen met live begeleiding van bassist Edward Beemster, drummer Remko de Vries en toetsenist Remco Hendriksen. "Voor sfeer, het verdiepen van emoties en ook weer herkenning bij het publiek is muziek een prachtige toevoeging. Het laat je wat onzegbaar is beleven", zegt muzikaal leider Jacqueline Rosdorff. "Juist daarom trekken onze voorstellingen elk jaar weer meer publiek."

YouTube

De muzikale voorstelling wordt gespeeld op 15, 16 en 17 november in theater De Kappen in Haaksbergen. Kaartjes à 16,50 euro inclusief pauzedrankje zijn online te koop bij het theater, via www.dekappen.nl en aan de theaterkassa. Voor de première op donderdag 15 november en voor zaterdag 17 november zijn nog kaarten verkrijgbaar. A Muse is te volgen op Facebook (Amuse Muziektheatergroep) of website www.a-muse.nl. Alvast een voorproefje zien? Bekijk de trailer op YouTube.  

Meer berichten