Kunst ter inspiratie tot dichten.
Kunst ter inspiratie tot dichten. (Foto: )

Beeldende kunst inspireert dichters

  Cultuur

Enschede - Overijssel Verwoord organiseert in samenwerking met het Rijksmuseum Twenthe en Stichting Literaire Manifestaties Enschede 'Overijssel (Verwoord) als Poëziecurator'.

De drie Overijsselse dichters, Margót Veldhuizen, Laura van Eck en Ellen Deckwitz, worden uitgenodigd om in poëzie te reageren op de tentoonstelling Lief en Leed: Hollandse families in voor- en tegenspoed. De dichters geven met hun werk een extra betekenislaag aan de schilderijen en een nieuwe wending aan het afgebeelde verhaal. De dichters dragen hun gedichten voor tijdens Overijssel (Verwoord) als Poëziecurator op zondag 16 december in het museum. Daarnaast wordt dan ook de schaduwcatalogus gepresenteerd, waarin de gedichten gebundeld zijn.

Margót Veldhuizen is de stadsdichter van Enschede en maakt deel uit van de groep Dichters In Enschede (DIE). Laura van Eck zit bij het Overijssels Dichtersgilde en studeerde Creative Writing aan ArtEz. Ellen Deckwitz geldt als 'aanstekelijk poëzieambassadeur'.

Bezoekers worden uitgenodigd om zelf aan de slag te gaan als poëziecurator en zich te laten inspireren tot het schrijven van een gedicht. Gedichten inzenden kan tot maandag 19 november via www.overijsselverwoord.nl/poeziecurator. De winnaar wordt bekend gemaakt op zondag 16 december tijdens Overijssel (Verwoord) als poëziecurator in het Rijksmuseum Twenthe.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden