Foto:

Ambtenaren rocken naar winst in Bandbattle van het Oosten

  Cultuur

Enschede - De Enschedese gemeenteband '7 brothers on the 3rd floor' heeft donderdag de Bandbattle van het Oosten gewonnen. Ambtenaren Jan van Dussen, Wouter Asveld en Frank Bouwmeester gaven in Deventer de bands van de gemeenten Almelo, Dalfsen, Deventer en Hellendoorn en van het Waterschap Vechtststreek het nakijken met hun recht-toe-recht-aan rockcovers.

 De jury was unaniem in zijn eindoordeel: 'Less is more'. Waar andere bands met 6 tot 9 personen op het podium stonden had onze band aan 3 personen genoeg om er met de winst vandoor te gaan. De band eindigde daarnaast, net achter Dalfsen, als tweede in het publieksprijsklassement.
 
Jan van Dussen, drummer in de band, was na afloop overweldigd door emoties: "Dat ik dit op mijn leeftijd nog mee mag maken", stamelde hij in de microfoon. Wouter Asveld gaf aan kansen te zien voor een grote tournee langs alle Twentse en Nachbarn-gemeenten, waarbij Enschede opnieuw zijn leidende rol in de regio kan laten zien. Tegelijkertijd gaf hij aan vanwege het grote leeftijdsverschil met de andere twee bandleden twijfels te hebben bij het uithoudingsvermogen van zijn muzikale companen. Frank Bouwmeester was eveneens buiten zinnen: "Dit was de enige prijs die ik nog niet had gewonnen, ik kan stoppen met optreden. Bijkomend voordeel: zien ze me thuis ook weer eens." Tourmanager Jelle Bakker gaf aan niet verbaasd te zijn: "Ik hoorde direct dat hier goud in zit. Deze prijs is verdiend! En ik zie kansen het begrotingstekort in 2019 grotendeels te dempen met de opbrengst uit de tournee waar Wouter het net over had. Eerenberg heeft aangegeven daarvoor open te staan en wacht op mijn voorstel."

De band wist zich gesteund door maar liefst 7 Enschedese (oud-)collega's die de moeite hadden genomen de reis naar Deventer te ondernemen. De winst van Enschede betekent dat de volgende bandbattle in 2019 weer in Enschede plaats vindt. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden