Concordia vertoont op zondag 21 oktober 'Filmpje voor mama' van de Markelose filmmaakster Melanie Essink.
Concordia vertoont op zondag 21 oktober 'Filmpje voor mama' van de Markelose filmmaakster Melanie Essink.

Concordia vertoont Twents 'Filmpje voor mama'

  Cultuur

Enschede - Concordia vertoont op zondag 21 oktober 'Filmpje voor mama' van de Markelose filmmaakster Melanie Essink. Haar film is door Cinekid genomineerd als Beste Nederlandse Korte Film. In de jeugdfilm speelt de Enschedese Suus Ordelman de hoofdrol. Beiden zijn zondag aanwezig en na afloop van de film kun je ze alles vragen over de film.

Eve van elf is haar moeder zeven jaar geleden verloren. Omdat ze moeite heeft met het vinden van emotioneel contact met haar vader worstelt ze nog steeds met het rouwproces. Daarom probeert ze op bijzondere wijze dichter bij haar verleden te komen; ze maakt een film voor de moeder die ze nooit heeft leren kennen.

'Filmpje voor mama' is de afstudeerfilm die Melanie Essink (21) maakte als afsluiting van haar opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Het verhaal is gebaseerd op haar eigen ervaringen toen haar oma ongeneeslijk ziek werd.

Suus Ordelman (11), die voorheen nog geen acteerervaring had, ontmoette Essink in Enschede via het Cinekid Medialab bij Concordia. Aanvang: 15.00 uur. Info: www.concordia.nl

Meer berichten