Paul Carrack staat zaterdag in het Muziekcentrum. Hij speelde met talloze wereldsterren, maar is de bescheidenheid zelve.
Paul Carrack staat zaterdag in het Muziekcentrum. Hij speelde met talloze wereldsterren, maar is de bescheidenheid zelve. (Foto: )

Paul Carrack begint tournee in Enschede

  Cultuur

Enschede - Net klaar met een tour met Eric Clapton begint Paul Carrack zaterdag aan een eigen tournee. Het eerste concert is zaterdag in het Muziekcentrum in Enschede. Daarna vervolgt de tour zich langs de grote podia in Nederland, Duitsland en Engeland.

Veelzeggend is de foto die Carracks management voor deze tournee heeft verspreid. Een foto waarop je een man met hoedje op z’n hoofd achter een vleugel ziet zitten. Een gezicht zie je niet. En dat is kenmerkend voor 'the golden voice’ zoals Carracks bijnaam al decennia lang luidt.

Die stem, die kennen we. Maar hoe Paul Carrack eruit ziet, da's minder bekend. Terwijl hij over de hele wereld volle zalen trekt, kan hij redelijk anoniem over straat. Hij oogt niet als een popster, hij zou bedrijfsleider kunnen zijn van een middelgrote Albert Heijn. Een man die voor zijn optreden in het Muziekcentrum rustig over de Oude Markt kan wandelen en als het weer het toelaat gewoon een ergens neerstrijken voor een drankje.

Dat geldt voor hem, maar voor geen van de mensen met wie hij werkte. Want Carrack werkte behalve met Clapton samen met Sting, Elvis Costello, Phil Collins, Diana Ross, Rod Steward, B.B. King, Roger Waters, Tom Jones en zo kun je wel een tijdje doorgaan. Hij zat in de bands Squeeze, Ace en was oprichter van Mike and the Mechanics. Hij zal zaterdag ongetwijfeld repertoire spelen van zijn nieuwe cd These Days.

En dan kun je als muziekliefhebber alleen maar hopen dat hij voor zijn tour dezelfde drummer meeneemt als die op de plaat speelt: Steve Gadd.

Meer berichten