De winnaars van de vorige editie in 2016.
De winnaars van de vorige editie in 2016. ( )

Jonge pianisten meten krachten in Enschede

  Cultuur

Enschede - Van 20 tot en met 26 oktober wordt in het Muziekcentrum van Enschede The International Piano Competition for Young Musicians gehouden. Dit in de gehele wereld bekende concours, dat voor de tiende keer gehouden wordt, heeft tot doel Nederlands pianotalent de mogelijkheid te bieden zich voor een internationale jury te meten met de wereldtop. De deelnemers, allemaal tieners, worden in twee ronden beoordeeld.

Op 19 oktober wordt het pianoconcours geopend door het ArtEZ Strings Ensemble onder leiding van Sarah Kapustin met als solisten Alexandra Kaptein en Thomasz Ritter. Locatie: de Ontmoetingskerk aan de Varviksingel 139. Het Pianoconcours is live te volgen via internet. Vanaf zondag 21 oktober zullen de jonge pianisten te zien en te horen zijn op www.pianocompetition.com. De voorrondes vinden plaats in het Muziekcentrum en zijn gratis toegankelijk. Bezoekers kunnen vrij in- en uitlopen.

Winnaarsconcert en prijsuitreiking zijn op vrijdag 26 oktober vanaf 20.00 uur in de Ontmoetingskerk. Info en reserveren van kaarten à 15 euro via tel. 06 12198081. Jongeren betalen 10 euro.

Meer berichten