De kersttocht wordt al jaren gelopen in Borne. Deze foto is genomen tijdens de editie van 2014. Dit jaar wordt er iets soortgelijks gedaan in Roombeek. Foto: Christian van der Meij
De kersttocht wordt al jaren gelopen in Borne. Deze foto is genomen tijdens de editie van 2014. Dit jaar wordt er iets soortgelijks gedaan in Roombeek. Foto: Christian van der Meij

Wandelen langs scenes uit het kerstverhaal

  Cultuur

Enschede - De gebruikers van Prismare hebben de handen ineengeslagen om een bijzondere kerstwandeltocht door de wijk te organiseren. In een zestal scenes wordt op verschillende plekken in Roombeek het kerstverhaal opgevoerd. Belangstellenden kunnen De Kersttocht op vrijdag 16 december vanaf Prismare lopen en langs de route staan vuurkorven. Veel vrijwilligers maken het hopelijk adembenemende schouwspel mogelijk.

'Bonte stoet'

Anneke Venerius van het Huis van Verhalen is één van de drijvende krachten: "We verwachten een bonte stoet mensen, die deze decemberavond een wandeling maken door het prachtig verlichte Roombeek om het kerstverhaal te aanschouwen. Het evenement komt louter door vrijwilligers tot stand. Dat maakt het heel speciaal. Ik raad iedereen aan om mee te wandelen, dit mag je niet missen!"

Levende kerststal

De Kersttocht eindigt bij Prismare. Daar kunnen wandelaars en bezoekers sfeer proeven op een kleinschalige kerstmarkt met een levende kerststal, een kinderkoor van de Roombeekschool en een kerstdeejay. Verder zijn er optredens van het Dickenskoor All Flavours en klinkt er het geluid van midwinterhoorns. Ook voor kleinere kinderen is er van alles te beleven.

Routekaarten

Belangstellenden voor de wandeltocht kunnen tussen 17.00 en 18.00 uur beginnen aan wandeling. Iedere 10 minuten start een nieuwe groep vanaf Prismare. Routekaarten zijn beschikbaar. Alle toneelscenes worden volledig ondersteund met licht en geluid, zodat het toneelspel overal goed verstaanbaar en goed te zien is. De Kersttocht duurt een kleine 45 minuten. De kerstmarkt bij Prismare is geopend van 17.00 tot 20.00 uur. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk voor publiek.

Het adres van Prismare is: Roomweg 167d in Enschede. Meer informatie over het programma is te vinden op:

www.prismare.nl

Meer berichten