Kamerkoor Canteklaer verzorgt op 7 oktober een concert in de Grote Kerk onder de titel 'Lux Aeterna'. Foto: Martin Kok
Kamerkoor Canteklaer verzorgt op 7 oktober een concert in de Grote Kerk onder de titel 'Lux Aeterna'. Foto: Martin Kok

Canteklaer ziet het licht in de Grote Kerk

  Cultuur

Enschede - Kamerkoor Canteklaer verzorgt op 7 oktober een concert in de Grote Kerk onder de titel 'Lux Aeterna' (Eeuwig licht). Aan het concert werken ook Dennis Vallenduuk (orgel), Ronald Moelker (blokfluit) en Niels Bijl (saxofoon) mee.

Het programma bestaat uit een hedendaagse werken van Morten Lauridsen, Jaako Mäntyjärvi en Ronald Moelker, cirkelend rond de thema's licht en eeuwigheid. De Latijnse uitdrukking 'lux aeterna' is afkomstig uit de requiemmis, waarin wordt gebeden om eeuwig licht voor de gestorvene(n). Aanvang van het concert: 16.00 uur. Kamerkoor Canteklaer is een veelzijdig en dynamisch kamerkoor met ongeveer 25 leden. Het Enschedese koor staat onder leiding van Iassen Raykov.

Dennis Vallenduuk studeerde orgel aan het conservatorium in Enschede. Sinds 2014 is hij als organist verbonden aan de Plechelmusbasiliek. Ronald Moelker studeerde blokfluit aan het Rotterdams Conservatorium en het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Moelker componeert ook muziek voor fluit, saxofoon en koor. Niels Bijl is een veelzijdig saxofonist. Hij studeerde aan het conservatorium in Enschede. Bijl en Moelker treden geregeld op als duo en verzorgen ook tijdens dit concert een intermezzo.

Kaarten à 12,50 euro zijn via www.canteklaer.nl te bestellen. Aan de kassa kosten ze 15,00 euro.

Meer berichten