De leden van dit ensemble ontmoetten elkaar bij de zanglessen van zangpedagoog en zanger Cor Kuiper.
De leden van dit ensemble ontmoetten elkaar bij de zanglessen van zangpedagoog en zanger Cor Kuiper.

Avondje opera met Vocaal Ensemble Vocalitas

  Cultuur

Het Vocaal Ensemble Vocalitas verzorgt op vrijdag 12 oktober voor de derde keer een concert in Theater Concordia aan de Oude Markt. Aanvang 20.00 uur.

enschede - De leden van dit ensemble ontmoetten elkaar bij de zanglessen van zangpedagoog en zanger Cor Kuiper. In januari 2012 ontstond het idee gezamenlijk op te trekken en zo ontstond Vocalitas.

De zangers en zangeressen delen de passie om muziekstukken te (her)ontdekken. Samen wordt gezocht naar een invulling daarvan.

Op die wijze is een interessant repertoire opgebouwd dat Oude en Nieuwe muziek combineert en dat gebracht worden in verschillende stemsamenstellingen. Marijke Molhoek ondersteunt Ensemble Vocalitas op artistiek gebied en neemt af en toe de rol van dirigent op zich. Tasco Silva begeleidt het ensemble op piano.

Een avondje opera, dat is waar de leden van het Ensemble Vocalitas echt zin in hebben. Het ensemble brengt op geheel eigen wijze delen uit opera's van onder andere Mozart, Handel, Purcell, Puccini, Monteverdi en Bizet. Entree: 9,50 euro. Kaarten: www.concordia.nl / tel. 053 430 09 99. Informatie: info.vocalitas@gmail.com /

www.vocalitas.nl

Meer berichten