De Nederlandse Reisopera en het Orkest van het Oosten laten zien hoe ze werken.
De Nederlandse Reisopera en het Orkest van het Oosten laten zien hoe ze werken. (Foto: )

Neem kijkje in keuken bij Reisopera of Orkest van het Oosten

  Cultuur

Enschede - Goed nieuws voor wie altijd al eens heeft willen meekijken bij een regie- of orkestrepetitie van de Nederlandse Reisopera of het Orkest van het Oosten. Op woensdag 26 september en vrijdag 5 oktober zetten beide gezelschappen de deuren van het Muziekcentrum en het Wilminktheater open om geïnteresseerde bezoekers te ontvangen. Reisopera en orkest maken samen de operaproductie Tosca, die op zaterdag 13 en dinsdag 16 oktober te zien is in het Wilminktheater en ze organiseren samen deze instuif.

Op woensdagavond 26 september houdt het Orkest van het Oosten een openbare 'leesprepetitie' met dirigent David Parry en op vrijdag 5 oktober staat een Toneel-Orkestrepetitie op het programma, waarbij men ook een deel van de regie kan zien. Bezoekers krijgen een primeur: ze mogen als eerste een kijkje nemen in de nieuwe ateliers van de Nederlandse Reisopera in de Performance Factory in Enschede.
Beide avonden zijn vrij toegankelijk en aanmelden kan via de websites van de Nederlandse Reisopera en het Orkest van het Oosten.  

Meer berichten