Dark Fluid is een van de optredende bands tijdens NobosJamSession 2018.
Dark Fluid is een van de optredende bands tijdens NobosJamSession 2018.

Oudste popfestival van Enschede is springlevend

  Cultuur

Minimaal twintig singer/songwriters en bands staan er maandag 15 oktober op de twee podia van Eet- en Bierencafé De Beiaard op de Markt in Enschede tijdens NobosJamSession 2018.

ENSCHEDE - Mede-organisator Cor Timmer heeft niet alleen het bekende countryduo Ben en Carmen Steneker weten te strikken, maar ook DJ DNA van The Urban Dance Squad, de befaamde band Highway 61 en de punkrappers van ZOEG'N, met de enige echte Nobo (Robert Pilage) in de bezetting. “Daarnaast vanzelfsprekend veel bands uit de regio, met als grote verrassing Hans Boom en The Prima Boys."

Op de vraag hoe oud het festival is, moet Timmer het antwoord schuldig blijven: “We zijn in de vorige eeuw begonnen op de eerste maandag van de herfstvakantie, omdat alle muzikanten ’s maandags een vrije dag hebben. Die formule hebben we altijd aangehouden. Maar of het nu de vijfentwintigste of dertigste editie is, dat zou ik echt niet weten.”

Binnenkort hoopt de organisatie het complete programma bekend te kunnen maken. Kaarten zijn nu al verkrijgbaar bij Eet- en bierencafé De Beiaard.

Meer berichten