Drie theaterinstellingen slaan de handen ineen voor de derde editie van Theater on Tour.
Drie theaterinstellingen slaan de handen ineen voor de derde editie van Theater on Tour.

Theaters slaan handen ineen voor derde editie Theater on Tour

  Cultuur

Enschede - Concordia krijgt versterking bij de organisatie van Theater on Tour. Voor de derde editie, op zondag 23 september, van deze theaterfietstocht slaat zij de handen ineen met Kunsten op Straat en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. Samen hebben zij meer mogelijkheden om bijzonder straattheater naar Twente te halen en artiesten die normaal gesproken in de theaterzaal staan op onverwachte plekken in de buitenlucht te presenteren.

Bezoekers worden al fietsend door het buitengebied van Enschede op bijzondere plekken verrast door diverse podiumkunsten. Op dit moment wordt telkens een specifiek gedeelte van het buitengebied op de fiets verkend, dit jaar het oosten van Enschede; van Lonneker tot de Hooge Boekel. Doel van de samenwerking tussen Concordia, Kunsten op Straat en Wilminktheater Enschede is Theater on Tour uit te bouwen tot een tweedaags festival, waarbij een heel Rondje Enschede kan worden gefietst.

Lutscher Alm
Het Theater on Tour-programma gaat van start bij Lutscher Alm. Zet je riemen vast voor een achtbaan op het vlakke land, luister naar liedjes van André Manuel en laat je betoveren door een drijvende verschijning op Landgoed de Hooge Boekel. In totaal zijn er vijf acts te bewonderen tijdens de route van twintig kilometer. Op de familieroute wordt er wel op een heel bijzondere manier pannenkoeken gebakken door de koorddansende 'Koekebakkers'. Theatermakerij Enschede speelt 'Waar is Wally'. Kunnen de kinderen Wally spotten tijdens de fietstocht?
Lonneker Molen
Het gebied rondom de Lonneker Molen wordt omgedoopt tot festivalterrein. Het terrein is gevuld met theater, muziek en een waanzinnige speelinstallatie uit draad. Leuk voor jong en oud. De Lonneker Molen is het eindpunt van de fietsroutes, maar toegankelijk voor iedereen, ook niet-fietsers.

Praktische informatie
Tickets zijn online te bestellen via concordia.nl of verkrijgbaar aan de dagkassa van Concordia aan de Langestraat 56 in Enschede (van dinsdag tot en met zondag). Programma en route zijn op de dag zelf verkrijgbaar bij het beginpunt Lutscher Alm. Er zijn vijf starttijden. De 20 km route-fietsers starten om 11.00, 12.00 en 13.00 uur. Deelnemers aan de Familieroute vertrekken om 11.30 of 12.30 uur. Deelname aan de 20 km kost 17,50 euro p.p. (kinder betalen 7,50 euro). Deelname aan de familieroute van 8 km kost 7,50 p.p. Kinderen t/m 4 jaar mogen gratis mee.

Meer berichten