Engels voor gevorderden in Jazzpodium De Tor

  Cultuur
Drummer John Engels in zijn studio in zijn Amsterdamse woning. Foto: Annina Romita
Drummer John Engels in zijn studio in zijn Amsterdamse woning. Foto: Annina Romita

Enschede - Het nieuwe seizoen van Jazzpodium De Tor aan de Walstraat in Enschede wordt vrijdag geopend met een optreden van de legendarische Nederlandse drummer John Engels (83). Hij speelt met een nieuwe versie van de historische jazzformatie Diamond Five. Zaterdag is er in De Tor een jamsessie rond John Engels met musici uit de regio.

"De Tor, een legendarische plek", zegt John Engels in zijn woning in Amsterdam. Hij kan de route ernaartoe desnoods met ogen dicht vinden. Er schieten hem direct namen te binnen uit het Enschedese jazzcircuit. Martha Haverman, die hem onderscheidde met Zilveren Torretje, voetbalmakelaar Ton van Dalen, die hem elke keer tassenvol jazzvideo’s gaf en Peter Huijdts natuurlijk de programmeur destijds, die ook met hem mee was bij de concerten met Chet Baker in Tokyo.

"Er komen muzikale vogels uit Enschede", zegt Engels, die dit jaar viert dat hij 65 jaar drummer is. Hij is er trots op dat hij het nieuwe jazzseizoen in De Tor mag komen openen.

Vrijdag 14 september 21.00 uur Diamond Five Revisited met John Engels (drums), Ruud Breuls (trompet), Joris Roelofs (sax) en Ruud Ouwehand (bas).

Zaterdag 15 september 14.30 uur John Engels Masterclass met o.a.: Ruud Ouwehand (bas), Willem Ouwehand (gitaar) en Dirk Ornée (drums)

Meer berichten