Jan Siebelink geeft op 22 september de aftrap van het nieuwe seizoen van 'Muziek en Literatuur' van Borboleta Music.
Jan Siebelink geeft op 22 september de aftrap van het nieuwe seizoen van 'Muziek en Literatuur' van Borboleta Music. (Foto: Sacha de Boer)

'Ik verwacht dat onze vriendschap zal doorklinken'

  Cultuur

Auteur Jan Siebelink geeft op zaterdag 22 september om 16.00 uur de aftrap van het nieuwe seizoen van 'Muziek en Literatuur' van Borboleta Music, dat onder leiding staat van klarinettist André Kerver, in Theater Concordia Enschede.

Enschede - Jan Siebelink (1938) brak in 2005 definitief door bij het grote publiek met zijn roman 'Knielen op een bed violen'. Het werd bekroond met de AKO Literatuurprijs, is in verschillende talen vertaald, werd verfilmd en is met meer dan 800.000 exemplaren één van de beste verkochte naoorlogse Nederlandse literaire werken.

Deze middag worden verschillende boeken 'muzikaal besproken'. André Kerver gaat met hem in gesprek en samen met de vaste bezetting van Borboleta Music, Christoph Mac-Carty (piano) en Ulrich Wentzlaff Eggebert (contrabas), improviseren zij bij de verhalen van Jan en de stukken die hij voorleest.

Jan Siebelink en André Kerver kennen elkaar ook privé en hebben een mooi en warm persoonlijk contact opgebouwd. André speelde Jan daarom toe op de 80ste verjaardag van Jan, die groots werd gevierd bij uitgeverij De Bezige Bij. "Ik verwacht dan ook dat onze vriendschap zal doorklinken tijdens ons optreden op 22 september. We kijken er als Borboleta Music erg naar uit en ik vermoed Jan ook", aldus André.

Meer info over dit concert en de komende concerten op www.borboletamusic.nl voor de andere optredens en data.

Meer berichten