Het Alina Lorfeo Collective treedt op 11 oktober op in het Tankstation aan de Deurningerstraat.
Het Alina Lorfeo Collective treedt op 11 oktober op in het Tankstation aan de Deurningerstraat.

Alina Lorfeo zingt en dicht vanuit nieuwsgierigheid

  Cultuur

In de herfst verschijnt de debuut-EP van zangeres Alina Lorfeo. In de maanden oktober en november tourt ze samen met haar band, het Alina Lorfeo Collective, door Duitsland en Nederland. De Duitse met Italiaanse roots behaalde onlangs haar Bachelor of Music aan het ArtEZ Conservatorium.

ENSCHEDE - Alina Lorfeo was al op jonge leeftijd nieuwsgierig naar verschillende culturen, klanken en mensen. Ook heeft ze een voorliefde voor dichten. Iets waar ze sinds het oprichten van haar band een muzikaal tintje aan geeft. Haar muziek is een samensmelting van jazz, pop en wereldmuziek. Ze is geïnspireerd door artiesten als Ibeyi, Somi en Aurora.

In haar teksten vertelt Alina over kleine en grote overwinningen, over mensen die haar tijdens het reizen geïnspireerd hebben of mensen die ze nog steeds hoopt te ontmoeten en over de wens om eindelijk ergens aan te komen. In Duits, Engels, Italiaans en Portugees vertelt Alina haar persoonlijke verhaal. Soms gezongen, soms gesproken.

Het Alina Lorfeo Collective treedt op 11 oktober op in het Tankstation aan de Deurningerstraat in Enschede. Twee songs zijn te beluisteren via deze link:

https://bit.ly/2wGymi0

Meer berichten