Publiek houdt pretpark Karnieland draaiende


Wie meedoet aan Karnieland wordt onderdeel van dit bijzondere doe- en spelspektakel.
Wie meedoet aan Karnieland wordt onderdeel van dit bijzondere doe- en spelspektakel.

Publiek houdt pretpark Karnieland draaiende

  Cultuur

Enschede - Het laatste weekend van augustus en het eerste weekend van september strijkt Karnieland neer in Tetem. Karnieland is een pretpark waarbij alles werkt op spierkracht. Zonder inzet van de bezoekers gaat de achtbaan niet, komen de botskarretjes geen meter vooruit en zijn er geen knuffels te winnen. Alle attracties worden door de mensen zelf gemaakt.

Zes dagen op de vrijdag, zaterdag en zondag kun je onderdeel worden van Karnieland en kennis maken met de visies van de kunstenaars achter deze alternatieve doe-kermis. Wat ooit begon met het 'spelletjesveld' tijdens het Enschedese Zuiderfestival is in twee jaar tijd uitgegroeid tot een eigentijdse alternatieve 'doe-kermis' van een groep kunstenaars uit Enschede. Jong en oud kan hier weer actief zijn, dingen maken en in beweging zetten.

Wie meedoet aan Karnieland wordt onderdeel van dit bijzondere doe- en spelspektakel. Een spektakel vol verschillende individuen en sferen, waar je wordt geprikkeld om mee te werken aan de belevenis en onderdeel wordt van het gesamtkunstwerk Karnieland. Bij Karnieland is de wereld ongepolijst en gaan dingen wel eens kapot. Dat mag, want kapotte dingen worden gewoon weer gemaakt.

Karnieland wordt gehouden bij Tetem aan de Stroinksbleekweg 16 in Enschede. De toegang is gratis. Info:

www.tetem.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden