Voor het zesde lustrum is er door de studentenvereniging een zogeheten lustrumcommissie opgericht, bestaande uit acht studenten van allemaal verschillende studies.
Voor het zesde lustrum is er door de studentenvereniging een zogeheten lustrumcommissie opgericht, bestaande uit acht studenten van allemaal verschillende studies.

Studenten halen wit voetje met film in open lucht

  Cultuur

Enschede - Iedereen die gek is op romantiek met een glimlach is zondag om 20.30 uur welkom bij de vertoning van de romantische komedie 'The Big Sick' op de Oude Markt. Studentenvereniging A.S.V. Taste is verantwoordelijk voor deze eenmalige openluchtbioscoop ter ere van het 30-jarige bestaan van de vereniging. Om het allemaal in goede banen te leiden is de samenwerking aangegaan met Concordia.

"Concordia heeft veel ervaring met het organiseren van een openluchtbioscoop en kan ons goed ondersteunen. Zij hebben het echter nog nooit op de Oude Markt georganiseerd, waardoor het ook voor hen een uitdaging is." Dat vertellen mede-organisatoren Sjoerd Welling (22) en Ellen Siebers (21). Ook Mark Drenth van Concordia is erg enthousiast: "We organiseren jaarlijks meerdere openluchtfilms op bijzondere locaties, het liefst in samenwerking met anderen. Studenten zijn voor ons een belangrijke publieksdoelgroep, dus toen A.S.V. Taste ons vroeg om er samen een te organiseren, waren we direct enthousiast."

Voor het zesde lustrum is er door de studentenvereniging een zogeheten lustrumcommissie opgericht, bestaande uit acht studenten van allemaal verschillende studies. De openluchtbioscoop wordt door de commissie gezien als voorproefje van het lustrum. Ellen: "Door geen entree te heffen voor de openluchtbioscoop willen wij het toegankelijk maken voor iedereen. De laatste jaren zijn studentenverenigingen in andere steden vaak slecht in het nieuws geweest door verschillende incidenten. We willen laten zien dat studentenverenigingen voor een stad niet per se ellende met zich meebrengen, maar dat ze juist ook voor veel moois kunnen zorgen."

De commissie zal niet alleen de openluchtbioscoop organiseren, maar alle lustrumactiviteiten. Sjoerd: "Voor een studentenvereniging is een lustrum iets bijzonders. In de maand november worden er drie weken lang allerlei activiteiten georganiseerd. Denk aan een rally naar België en een groots gala met overnachting op locatie."

De film 'The Big Sick' is een romantische komedie die het waargebeurde verhaal vertelt over de liefde tussen een New Yorkse stand-up comedian van Pakistaanse afkomst en een jonge Amerikaanse vrouw. De openluchtbioscoop vindt plaats op zondag 19 augustus om 20:30 op de Oude Markt in Enschede. De entree is gratis en tegen een redelijke prijs kun je er drankjes en popcorn kopen.

Meer berichten