The Bruce Band is morgen (donderdag) de afsluiter van Enschede Rocks.
The Bruce Band is morgen (donderdag) de afsluiter van Enschede Rocks. (Foto: )

Sterke line-up bij Enschede Rocks

  Cultuur

door de redactie

The Bruce Band ademt Springsteen

Traditiegetrouw zorgt Café Rocks ook dit jaar weer voor een ijzersterke line-up voor een ongetwijfeld heerlijk avond Grolsch Summer Sounds. Liefst vier bands zullen Enschede laten rocken. The Bruce Band is donderdag 9 augustus de spetterende afsluiter.

Enschede - De mannen van Rocks hebben weer voor een mooi programma gezorgd. Vanaf 19.30 uur staan er donderdag vier bands op het podium op de Oude Markt, onder wie de Enschedese band Ten Times A Million.

Top of the bill en afsluiter van de avond is The Bruce Band en bij menig Springsteen liefhebber gaat het hart dan sneller kloppen, zegt Monique Richters van Enschede Promotie. "Deze zevenmans formatie bestaat al vijftien jaar en is inmiddels een begrip bij de Springsteenkenners in binnen- en buitenland.''

De aftrap van de Rocks-avond wordt verzorgd door de mannen van STORM die elkaar kennen via de opleiding 'Ondernemend Artiest' en dezelfde passie delen voor muziek. Ze spelen voornamelijk eigen werk, zo is de bedoeling.

Als STORM zijn set heeft gedraaid is het de beurt aan RUV (20.30 uur). "Een bluesrock trio dat zijn inspiraties haalt uit het gitaargeweld van de tweede helft van de vorige eeuw'', zegt Monique.

"Na hun debuut op Ribs & Blues 2016 speelde RUV in het voorprogramma van bands zoals Vandenberg's Moonkings, Ten Years After, Tyler Bryant en the Shakedown. Na een uitverkochte release dit jaar van het album 'R' maakte RUV zich op voor onder anderen de Melkweg in Amsterdam, de Zwarte Cross en nog meer internationale supports.''

Een thuiswedstrijd wordt het donderdag voor Ten Times A Million, voorheen Mandrake's Monster. Zij beginnen hun concert om 22.00 uur. Hun muzikale stijl is een eigentijdse sound met invloeden van Queen of the Stone Age, Artic Monkeys, Foo Fighters en Royal Blood. Ze hebben al meerdere concerten achter hun naam staan waaronder een aftershow van de Red Hot Chili Peppers en Eurosonic/Noorderslag.

Meer berichten