Foto:

Matchfixing

  Cultuur

Het wordt de komende vijf dagen maar 145 graden en dat zijn er toch mooi 21 minder dan een week geleden. Ik weet niet hoe het met u was maar ik vond het iets te warm in die hitteplanweek.

Wat mij betreft zetten ze er ergens op het Diekman nog een hele grote overdekte skihal neer. Op het vliegveld, ook goed. In deze hitteplanweken rendeert er niks beter dan een overdekte skihal. Een extra laag onderin de parkeergarage op het Van Heekplein met 26 curlingbanen lijkt me ook wel cool.

Tot zover het weer. Want er is nieuws. Nee, niet dat onze voetbalclub met 5-1 heeft verloren van FC Emmen. Ja, FC Emmen. Zoiets moet een gevalletje matchfixing zijn. Matchfixing komt vaker voor dan je zo in eerste instantie denkt. En in tweede, derde en vierde instantie.

Neem de Tour. Ene Thomas is op zijn 32ste ineens de beste in een grote ronde, terwijl ie normaliter niet eens bij de beste tien rijdt. Maar ik had hem wel mooi in mijn tourploeg. Net zoals Marco Soler. Ik had hem genomen als winnaar van de witte trui, maar hij harkte slechts 24 punten binnen.

Toch, ondanks Soler - hij is volgend jaar ongetwijfeld goed voor dik driehonderd punten - heb ik met mijn tourploegje alle records gebroken. Matchfixing zegt zoonlief, die er over mee kan praten, want hij heeft zijn havo diploma gehaald.

Na een wat mager begin op plek 1253 stond ik al snel bij de eerste 1000. Op de eerste rustdag zat ik bij de eerste 500 en op de tweede was het al plek 187. De Pyreneeën brachten me op 64 en na de tijdrit (punten voor Soler!) was ik 17!

Ik zal de spanning niet verder opvoeren: in Parijs zat ik in de top 10! Tiende! Hulde aan Alaphilippe en zijn vrienden. Volgend jaar neem ik Bram Tankink. Die won gisteren in Boxmeer van Dumoulin! Het is een en al matchfixing.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home.nl). Piet staat voor Passie In Elke Tekst. 'En mijn moeder heette Piet.'

Meer berichten