Dansgroep Chassé is een van de culturele clubs die deze dag van zich laten horen en zien in het Van Heekpark.
Dansgroep Chassé is een van de culturele clubs die deze dag van zich laten horen en zien in het Van Heekpark.

Komen G.J. van Heeks stoutste dromen zondag tot leven?

  Cultuur

Enschede - Het honderdjarige G.J. van Heekpark wordt zondag 8 juli omgetoverd in één groot festivalterrein met maar liefst 600 deelnemers, vier podia met daarop vele optredens, diverse creatieve workshops, exposities én de kleinste bioscoop van Nederland. Shantykoor Wrakhout houdt gelijktijdig een Shanty Festival in het park. Allemaal tussen 12 en 18 uur.

Een greep uit het mooie aanbod van deze dag. Neem de leerlingen van de Kunstklas van het Stedelijk Lyceum Kottenpark. Zij togen onlangs naar het park en plaatsten kleine modelspoorbouwpoppetjes op diverse plekken en maakten daar foto's van. Bij Tetem kregen ze Photoshop-les en het verrassende resultaat is te zien in het park. Rondom het hondenrenveld staat de expositie 'Viervoeters in het Park' met foto's en verhalen van baasjes en hun honden die regelmatig in het park lopen.

Het publiek kan ook zelf de handen uit de mouwen steken. Doe bijvoorbeeld mee aan de workshop handlettering, dotpainting, Japanse origami, sieraden maken en snoepdieren knutselen. Bij diverse stands wordt geschilderd en getekend.

Door het hele park klinkt muziek. Van pop tot klassiek en van funk tot jazz. Met maar liefst elf groepen zijn de koren goed vertegenwoordigd op deze Culturele Zondag. Koor053 viert dit jaar haar vijfjarige bestaan dus voor hen is het dubbel feest. Dansgroep Chassé, met vooral UT-studenten als lid, en buikdansgroep Al Hayat treden op en singer-songwriters van het Twents Songschrijversgilde en leerlingen van de Theatermakerij verrassen het publiek met optredens overal in het park. De band Miller & The Tone Machine sluit de middag af.

In het park is ook de kleinste bioscoop van Nederland te vinden. Concordia toont in deze 'Bios voor Twee' een toepasselijke film over een feestje met dieren in de hoofdrol. In de bosjes wordt een intieme plek gecreëerd voor mediatie en muziek door Sarah Grosman en Mari Nusa.

Jong en oud kan meelopen met de Speurzuilenroute onder leiding van de enige echte meneer G.J. Van Heek. Door met een mobiele telefoon de zuilen te scannen komt het verhaal van het park tot leven. De route start op de speelplaats bij Schenkerij Wattez en duurt ongeveer een half uur en start op het hele uur. De eerste is om 12.00 uur. De route is ook ná zondag te lopen. Het bijbehorende boekje is verkrijgbaar bij Wattez. Meer info:

culturelezondagenschede.nl/locaties

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden