Als je haar maar goed zit! De solisten poseren samen met regisseur Francesco Bekkema
Als je haar maar goed zit! De solisten poseren samen met regisseur Francesco Bekkema

Wakker worden in de wereld van Focus!

  Cultuur

Enschede - Alle leerlingen van Focus! staan zaterdag 7 en zondag 8 juli op op de planken van het Wilminktheater. Ruim 250 dansers, zangers en acteurs in de leeftijd van 4 tot 56 jaar presenteren zichzelf in een dansmusical. Ze laten zien waar ze een jaar lang keihard aan hebben gewerkt en delen met het publiek hun passie.

'Tussen wit en zwart' is het verhaal van de hippe Emma. Zij heeft alles wat haar hartje begeert. Alleen haar ouders liggen in de clinch. Voor een frisse nieuwe start verhuizen ze van Amsterdam naar een provinciedorp. Op haar nieuwe school wordt Emma gepest. Thuis heeft niemand tijd voor haar en ze kruipt steeds verder in haar schulp. Dan wordt ze wakker in haar fantasiewereld. Maar daar is het ook niet zo rooskleurig als je zou denken.

In de show wordt gezongen, gedanst en geacteerd. Naast leerlingen van Focus! staan er twee professionals op het podium. De rol van moeder Inge wordt vertolkt door Katiuscia Principato. Zij is werkzaam als zangdocent en muziektheatermaker. Naast haar eigen zangpraktijk Zangstudio Twente kids maakt en speelt ze voorstellingen voor kinderen vanaf 2 jaar. Vader Hans wordt gebracht door Herrald Orriëns. Hij speelde de afgelopen jaren in diverse musicals, operettes en muziektheaterproducties in de regio.

'Tussen wit en zwart' is geschikt voor alle leeftijden met een rijke selectie aan muziek. Regie en script zijn van de hand van Francesco Bekkema met Jacqueline Rosdorff als muzikaal leider en pianiste.

“Dit is de negende grote productie die we maken. Waar de eerste voorstellingen nog vooral uit een aaneenrijging van dansen bestond, hadden we in onze vijfde productie voor het eerst een echt verhaal. Twee jaar geleden voegden we zang en percussie toe. Dat was zo’n succes dat we besloten dit jaar zelf een musical te schrijven. Voor de voorstelling hebben we bestaande nummers gebruikt, maar ook liedjes vertaald. Een heel karwei, maar het resultaat is grappig en ontzettend innemend”, aldus regisseur en eigenaar van Focus! Francesco Bekkema.

De voorstelling is op zaterdag 7 juli om 19.00 uur en op zondag 8 juli om 14.30 te zien in het Wilminktheater. Een uur voor aanvang van de voorstelling zijn kaarten te koop in het theater. Voor kinderen tot en met 12 jaar kosten de kaarten 13,50 euro en voor bezoekers vanaf 13 jaar kosten de kaarten 22,50 euro.
Meer weten over Focus! en hun dans-, balletmusicallessen? Neem een kijkje op www.focusstudio.nl

Meer berichten