Vorig jaar was de bijzondere loc al even in Twente. Foto: F. Geurts
Vorig jaar was de bijzondere loc al even in Twente. Foto: F. Geurts

Bijzondere treinen uit naoorlogse jaren naar Twente

  Cultuur

Haaksbergen - Bestuur en medewerkers van de Stichting 162 en de Stichting Museum Buurtspoorweg (MBS) zijn verheugd over het besluit een vergaande samenwerking aan te gaan. In eerste instantie zal een samenwerkingsovereenkomst worden opgesteld, waarin onder meer bruikleen van het materieel en de positie van de medewerkers worden geregeld.

Het bestuur van de in Wieringen (Noord-Holland) gevestigde Stichting 162 is tot het inzicht gekomen, dat op termijn geen sprake is van zelfstandige levensvatbaarheid. Daarom zal de stichting op een nader te bepalen datum opgaan in de MBS. De medewerkers van de Stichting 162 brengen uitgebreide en voor de MBS waardevolle kennis en ervaring mee, met name op het gebied van de techniek van verbrandingsmotoren.

De Stichting 162 houdt zich primair bezig met het restaureren en in stand houden van de ex WD 70033 / NS-162, een diesellocomotief van direct na de Tweede Wereldoorlog. Dit type locomotief reed als goederentrein op lokaalspoorwegen in dunbevolkte gebieden. Bovendien bezit de Stichting 162 een aantal bijpassende historische oorlogsgoederenwagens van Amerikaanse makelij. Binnen afzienbare termijn zal de collectie naar Haaksbergen worden overgebracht.

Meer berichten

Shopbox