Foto:

Jett Rebel warmt studenten op voor studiejaar

  Cultuur

Enschede - Jett Rebel is de hoofdact tijdens het traditionele Introductieconcert voor studenten van Saxion en Universiteit Twente op woensdag 29 augustus op de Oude Markt in Enschede.

Tussen 19.30 en 01.00 uur staat de Oude Markt die dag op zijn kop. Hier verzamelen zich honderden studenten om de start van hun studie in Enschede op passende wijze in te luiden.

Headliner deze avond is Jett Rebell met in het voorprogramma Rilan & the Bombardiers. Afsluiter deze avond zijn de Daredevils, die het publiek op de Oude Markt gaan vermaken met een show, waarbij classics en hits van nu naadloos in elkaar overlopen.

Jett Rebel
In Nederland kon men de afgelopen drie jaar niet om Jett Rebel (21.45-23.00 uur) heen. Hij is extravagant, volkomen zichzelf en doet álles voor de muziek. Waar sommige media hem graag vergelijken met de grootste artiesten uit de muziekgeschiedenis, blijft Jett Rebel (echte naam Jelte Tuinstra) vooral heel dicht bij zichzelf, om zo zijn ambities te kunnen verwezenlijken. Hij wil spelen, spelen en spelen. Hij speelde de afgelopen jaren op ruim 200 festivals, deed maar liefst vier clubtours en verkocht deze allemaal uit.

Haarlemse band
Rilan & the Bombardiers (20.00-21.00 uur) is een Haarlemse band die gekenmerkt wordt door zijn eclectische stijl van pop, funk en rhythm-and-blues. Met de debuut-EP 'Walking On Fire' en de gelijknamige single werd in 2016 een doorstart gemaakt. De band heeft zich het afgelopen jaar veelvuldig laten zien op vele festivals, waaronder Bevrijdingspop Haarlem, Sziget en de Popronde.

Van Stones tot Elvis
De zesmansformatie Daredevils (23.30-01.00 uur) sluit het Introductieconcert op passende wijze af met een rollercoaster aan hits van Metallica tot Elvis en van The Rolling Stones tot Michael Jackson. Dit alles met aanstekelijke melodieën en herkenbare refreintje die naadloos in elkaar overlopen tot één grote mash up.

Partners
Het Introductieconcert is een gezamenlijk onderdeel van de introductieperiode van Saxion en Universiteit Twente. Het concert wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Enschede, Vereniging Horeca Stad Enschede (VHSE), Universiteit Twente, Saxion en Enschede Promotie.

Meer berichten