Foto:

Gijs van Schoonhoven: terug op het honk

  Cultuur

Enschede - Speciaal voor de Week van de Amateurkunst (WAK) is organist Gijs van Schoonhoven weer even op zijn oude stek: het orgel van de Grote Kerk. Deze voormalige Enschedese stadsorganist geeft op 6 juni een gratis concert - met koor - voor Enschede. Dankzij een bijzondere aanleiding.

De aanleiding voor het concert is het plaatsen van een nieuw orgel. Niet in Enschede, maar in Ahaus, waar Van Schoonhoven tegenwoordig kerkorganist is.

Zeldzame gebeurtenis

Vanwege deze zeldzame gebeurtenis vroeg Van Schoonhoven, die in 2010 een lintje kreeg vanwege zijn verdiensten voor de orgelmuziek in Nederland, aan Vocaal ensemble Ex Arte om het orgel feestelijk in te wijden met een concert. Dat gaat op 17 juni plaatsvinden. Om 15.00 uur in de St. Marienkirche in Ahaus.

Tegenbezoek
Andersom vroeg Ex Arte aan Van Schoonhoven om een deel van het concert uit te voeren tijdens de WAK in Enschede, het thuishonk van het kamerkoor. Het programma bevat hedendaagse componisten die orgel en koor zowel intiem als uitbundig laten klinken.

De Amerikaanse componist Lauridsen zorgt voor een intieme, klassieke sfeer terwijl de Schot MacMillan en de Brit L'Estrange juist alle conventies overboord zetten en garant staan voor spannende akkoorden.

Gratis toegang

Het Enschedese concert vindt plaats tijdens de Big WAK Night op woensdag 6 juni om 19:50 uur in de Grote Kerk.

Beide concerten zijn gratis toegankelijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden