Het Maker Festival Twente (MFT) zet makers en de Twentse maakindustrie in de schijnwerpers.
Het Maker Festival Twente (MFT) zet makers en de Twentse maakindustrie in de schijnwerpers. (Foto: )

Blik in de toekomst met Maker Festival Twente

  Cultuur

Dit weekend vindt alweer de vijfde editie van het Maker Festival Twente plaats. Het thema luidt 'De Vrolijke Frankenstein'. Hoe ziet de toekomst van robotica eruit? Welk effect heeft kunstmatige intelligentie op de maatschappij? Welke mogelijkheden bieden nieuwe technieken aan hedendaagse makers en ontwerpers?

Enschede - Het Maker Festival Twente (MFT) zet makers en de Twentse maakindustrie in de schijnwerpers met een uitgebreid festivalprogramma voor alle leeftijden. Zo kun je robots besturen, een zoutwater auto bouwen, wearables dragen die je emoties opslaan, hand- en armprotheses maken, een levensgroot kunstwerk met slimme robots maken, monsters omtoveren tot een digitale poppenkast, 3D printen, een zon-etende robot maken en nog veel meer!

MFT vindt plaats op het Roombeek Cultuurpark in Enschede en is gratis te bezoeken van 11.00 tot 18.00 uur. MFT is een een co-productie van Tetem en Museum TwentseWelle.

Maker Festival Twente is één van de wereldwijde festivals van en voor inventiviteit, creativiteit en vindingrijkheid, waarmee 'makers' in de schijnwerpers worden gezet. Het festival is een jaarlijkse ontmoetingsplaats voor iedereen, jong en oud, die gelooft dat maken de toekomst heeft.

Het volledige programma is te vinden op:

makerfestivaltwente.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden