Met een echte première heeft Laus Deo een perfect jubileumconcert voor de boeg. Zaterdag wordt in de Noorderkerk een oratorium van de eigen dirigent Jorrit Woudt uitgevoerd.
Met een echte première heeft Laus Deo een perfect jubileumconcert voor de boeg. Zaterdag wordt in de Noorderkerk een oratorium van de eigen dirigent Jorrit Woudt uitgevoerd.

Laus Deo zingt al 50 jaar vanuit innerlijke overtuiging

  Cultuur

ENSCHEDE - Het gereformeerd zangkoor Laus Deo uit Enschede bestaat 50 jaar. Dit viert men met een bijzonder concert. Zaterdag 19 november wordt in de Noorderkerk aan de Lasondersingel vanaf 20.00 uur een oratorium van de eigen dirigent Jorrit Woudt uitgevoerd.

"Hij heeft het werk speciaal voor ons geschreven", vertelt Gerrit Koops, een van de enthousiaste zangers uit het koor. "Dat is tekenend voor Jorrit. Het is een inspirerende koorleider die hart heeft voor zijn koor, daarom schreef hij dit oratorium. De tekst is van oud-Enschedeër Sander Hof. Jorrit en Sander zijn er samen twee jaar mee bezig geweest. Wij zijn er als koor trots op het te mogen uitvoeren."

Herkenbaar

Met een echte première heeft Laus Deo natuurlijk een perfect jubileumconcert voor de boeg. Het belooft een spektakel te worden waarin niet alleen van het koor kan worden genoten. "Het oratorium heet 'Nehemia' en handelt over de persoon die Jeruzalem weer opbouwde. Nehemia overwint tegenstand en tegenslagen en het verhaal is ook in deze tijd nog herkenbaar. Onze dirigent heeft beeldende muziek geschreven. Voor koor met begeleiding van strijkorkest, fluit, trompet, slagwerk, piano en orgel. De rol van Nehemia wordt gezongen door bas/bariton Bert van Wetering."

'Aanvragen uit hele land'

Daarmee is de koek nog niet op want Dick Laan maakte een videopresentatie bij Nehemia. Deze is tijdens het oratorium te zien. "Dick Laan is een van onze koorleden. Hij heeft veel verstand van computers en is enkele jaren geleden begonnen onze concerten visueel te ondersteunen. Dat doet Dick zo goed, dat hij hiervoor nu vanuit heel Nederland aanvragen krijgt. Met ons project is hij wel een jaar druk geweest."

'Groot publiek'

Laus Deo heeft dus het nodige talent in de eigen gelederen. Dat wordt ingezet om aantrekkeljike concerten te geven waarmee ook een boodschap wordt uitgedragen. "Wij zingen vanuit de innerlijke overtuiging van het geloof. Daar willen we een groot publiek mee bereiken. De Noorderkerk is bij onze kerstconcerten doorgaans vol, zou mooi zijn als dit bij ons jubileum ook lukt."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden