Het door Ineke Spork bedachte werk verwijst inhoudelijk duidelijk naar het onderwerp 'revalidatie'.
Het door Ineke Spork bedachte werk verwijst inhoudelijk duidelijk naar het onderwerp 'revalidatie'.

Werken aan revalidatie door 'revalidatiewerk' te maken

  Cultuur

Revalidanten van Roessingh Centrum voor Revalidatie hebben een door Ineke Spork ontworpen kunstwerk 'ingekleurd'. Het werk, dat bestemd is voor de ontvangstruimte van Roessingh Revalidatie Techniek, is dinsdag 15 mei onthuld.

Enschede - Roessingh Centrum voor Revalidatie (RCR) en Roessingh Revalidatie Techniek (RRT) zijn onderdeel van het Roessingh Concern. De verschillende bedrijfsonderdelen van het moederbedrijf werken nauw samen.

Dat bleek de afgelopen weken bij de vervaardiging van een bijzondere werk. Als onderdeel van de activiteitentherapie van RCR ging een aantal revalidanten aan de slag met verf en kwast. In het kader van verbinding leggen tussen het behandelcentrum en het maakbedrijf werd de activiteitentherapie benaderd voor ideeën over kunstzinnige aankleding van het recent gerenoveerde ontvangstgedeelte van RRT.

Het door Ineke Spork bedachte werk volop gestileerde ledematen en hulpmiddelen verwijst inhoudelijk duidelijk naar revalidatie. RRT levert en produceert orthopedische artikelen (orthesen en prothesen), orthopedische schoenen, therapeutisch elastische kousen en mammacare producten. Al deze facetten komen in dit schilderij samen.

De revalidanten gingen na de ontwerpfase onder begeleiding van medewerkers van de activiteitentherapie enthousiast en vol overgave aan de slag met verf en kwast.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox