De in Weimar studerende Yuki Saito heeft de Kaj's Guitarstore Competition op het Twents Gitaarfestival gewonnen.
De in Weimar studerende Yuki Saito heeft de Kaj's Guitarstore Competition op het Twents Gitaarfestival gewonnen.

Japanner Yuki Saito wint Gitaarfestival

  Cultuur

Yuki Saito heeft de Kaj's Guitarstore Competition op het Twents Gitaarfestival gewonnen. De pas 20-jarige Japanner woont in Weimar. Hij studeert in deze mooie Duitse stad aan het conservatorium en kwam speciaal voor deze wedstrijd naar Enschede. Naast 1.000 euro prijzengeld draagt hij nu de titel EuroStrings Young Star 2019 en daarmee is hij één van de jonge talenten, die volgend jaar gaat toeren langs de gitaarfestivals als ambassadeur van het nieuwe Europese gitaarfestival-platform EuroStrings.

Enschede - De tien Young Stars die Enschede bezochten, ontpopten zich als ware ambassadeurs van de gitaar en van het platform EuroStrings. Ze kweten zich goed van hun taak. Ze gaven ensemble-concerten, workshops, woonden masterclasses bij en gaven masterclasses aan gitaarstudenten en les aan jonge kinderen. Zaterdag presenteerden ze zich in een geweldig concert in Concordia Theater. Zondagmiddag kregen ze allen de gelegenheid om te laten zien wat ze kunnen in een soloconcert. Ook waren er op het festival concerten van Gerhard Reichenbach, Volker Niehusmann, Alberto Mesirca en The Five Great Guitars, naast masterclasses van Izhar Elias en Edsart Udo de Haes. Het buitenpodium op de Oude Markt was donderdag het domein van T99, het Mozes Rosenberg Trio, Pim Weierink, Bo Brocken en de Johnny Bernhard Forever Band.

Deelnemers aan het festivalplatform EuroStrings, naast het Twents Gitaarfestival, zijn Zagreb Guitar Festival (Kroatië), Guimarães International Guitar Festival (Portugal), Internationales Gitarrenfestival Rust (Oostenrijk), Szeged Guitar Festival (Hongarije), Sarajevo International Guitar Festival (Bosnië-Hercegovina), Montenegro International Guitar Competition (Montenegro), Tampere Guitar Festival (Finland), Sofia GuitArt Festival (Bulgarije), Tallinn Guitar Festival (Estland), International Guitar Festival Mottola (Italië), International Guitar Festival José Tomás Villa De Petrer (Spanje), International Guitar Festival Nürtingen (Duitsland) en London Guitar Festival (Groot Brittannië).

Meer info:

www.twentsgitaarfestival.nl

Meer berichten