In Herford bezoekt men een expositie met origamikunst door Martha Herford.
In Herford bezoekt men een expositie met origamikunst door Martha Herford.

Met Concordia op kunstreis naar Osnabrück en Herford

  Cultuur

Concordia verzorgt vrijdag 25 mei de tweede kunstreis van dit jaar. Met een bus wordt afgereisd naar het Ruhrgebied, waar eerst het Felix Nussbaum Haus in Osnabrück wordt bezocht. Daarna staat Museum Martha Herford in Herford op het programma. Elke kunstliefhebber is welkom om mee te gaan met deze geheel verzorgde busreis. Door Concordia

Enschede - In 2010 is Essen en het hele Ruhrgebied uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa. Uit de ruim 200 musea in de regio heeft Concordia er twee geselecteerd om tijdens deze kunstreis te bezoeken. Het Felix Nusbaum Haus in Osnabrück geeft de bezoeker een goed besef van historie. De in Osnabrück geboren schilder Felix Nussbaum (1904-1944) heeft als geen ander de Holocaust van de Joden in Europa met schilderijen gedocumenteerd. De presentatie van dit werk reageert op de expressieve architectuur van het gebouw.

Na een uitgebreide lunch reist het gezelschap verder naar Herford, waar men een prachtige expositie van het origamiprincipe in de kunst zal bekijken in Museum Martha Herford. Origami verbindt wiskunde en kunst, planning en toeval, orde en creatieve chaos. Deze principes worden door de kunstenaars geïmiteerd, gereflecteerd en verder ontwikkeld. Deze driedimensionale objecten, of ze nou gevouwen zijn, gebogen, getekend of op doek, veroveren op een speelse manier de expositieruimte.

Praktische informatie

Prijs per persoon is 95 euro, inclusief busreis, entreekosten inclusief rondleiding, lunch, koffie en thee in de bus. Vrienden van Concordia betalen 85 euro. Kaarten en meer informatie via www.concordia.nl/kunstreis. Aanmelden kan tot 21 mei.

Meer berichten