Dorien en Iwan in gelukkiger tijden. Vrienden van Iwan organiseren een benefietconcert voor de overleden gitarist.
Dorien en Iwan in gelukkiger tijden. Vrienden van Iwan organiseren een benefietconcert voor de overleden gitarist.

Vital Sign eert oud-gitarist 'Kokkie' met benefiet

  Cultuur

Boekelo - Ter ere van de veel te vroeg overleden oud-Boekeloër Iwan 'Kokkie' Kokhuis hielden vrienden op 16 maart een benefietavond in Café de Cactus in Hengelo. Die avond werd onder meer een concert van Iwans band Vital Sign geveild. Elf personen legden namens 'BSC Unisson Steunt team Kokkie' het geld op tafel en op vrijdag 1 juni is het zover. Dan vindt vanaf 20.00 uur het door Joost Verhaak, André Borgeling, Hans Kerk, Henk Nijhuis en Dennis Barink georganiseerde concert plaats op Sportpark de Zweede in Boekelo.

De entree bedraagt 5 euro en dit geld gaat volledig naar 'Team kokkie / Alpe d'HuZes'. Kokhuis zou dit jaar samen met echtgenote Dorien Wiefferink de Alpe d'HuZes fietsen. Iwan zou dit jaar vijf jaar kankervrij zijn. Voor hem aanleiding om de Alpe d'HuZes te fietsen. Als een soort bedankje vooral aan kankerfonds KWF. "Omdat Iwans behandelingen van KWF-gelden zijn betaald", zegt echtgenote Dorien. Maar bij Iwan Kokhuis uit Hengelo keerde de ziekte terug. Nadat hij op 38-jarige leeftijd overleed, gaan familie en vrienden nu voor hem op 6 en 7 juni de gevreesde Alpenreus op.

Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar bij Thuys Boekelo, COOP Boekelo, Primera Winters Enschede en op sportpark de Zweede in Boekelo. Meer info op de Facebookpagina 'Team Kokki'

Meer berichten