Studenten Harmonie Orkest Twente (foto) en The All Colorado Community Band geven samen een concert.
Studenten Harmonie Orkest Twente (foto) en The All Colorado Community Band geven samen een concert. (Foto: )

Amerikaans orkest speelt samen met SHOT in Vrijhof

  Cultuur

Studenten Harmonie Orkest Twente (SHOT) en The All Colorado Community Band geven op donderdag 7 juni samen een concert in Enschede.

Enschede - The All Colorado Community Band heeft besloten om vanuit de Verenigde Staten van Amerika naar Nederland en Duitsland af te reizen voor een concertreis. Het eerste concert tijdens die reis zal zijn in samenwerking met SHOT. Dit is een unieke mogelijkheid om in Nederland naar een Amerikaans orkest te kijken en luisteren.

Beide orkesten zullen eerst afzonderlijk hun eigen werken uitvoeren. Aan het eind van het concert zullen ze zich samenvoegen tot een groot orkest. Samen zullen ze Hands Across The Sea van John Philip Sousa en de Mars der Medici van Johan Wichers spelen. Twee marsen van twee mannen. Sousa is een Amerikaan, Wichers een Nederlander. Op deze manier wordt de link tussen de Verenigde Staten en Nederland gelegd.

Het concert vindt plaats op donderdag 7 juni van 19.00 tot 21.00 uur in De Vrijhof (Agora) aan De Veldmaat 5 op het terrein van Universiteit Enschede. De toegang is gratis. De deuren gaan om 18.45 uur open.

Meer berichten