Erfgoedprijs voor renovatieproject Jugendstilpanden Ripperdastraat

  Cultuur

Enschede - De eerste Erfgoedprijs van de Historische Sociëteit Enschede-Lonneker (SHSEL) is vorige week uitgereikt aan Ard Pierik, Darinka Dieperink, Marga Brunninkhuis en Jan Vos (adviseur) van Bijzonder Ontwikkelaar Bijont voor het project de Gouden bocht van Enschede. Ze ontvingen de prijs uit handen van SHSEL-voorzitter Dick Buursink.

Dit project betreft een ensemble Jugendstilpanden aan de Ripperdastraat. Zes van de panden (nummers 9-11, 15,17 en 19-21) zijn sinds mei 2016 eigendom van Bijont. Deze wil de panden, voordien in bezit van het MST, met respect voor het cultuurhistorische karakter en de schoonheid van de woonhuizen in ere herstellen en hun grandeur en beeldbepalende functie teruggeven.

Bijont is een spin-off van USHI Kenniscentrum Bouwen, expert op het gebied van particulier opdrachtgeverschap. Bijont ontwikkelt en transformeert locaties, gebouwen en huizen voor mensen die de tijd, zin of creativiteit daarvoor ontberen.

De grote kracht van het winnende project zit in het creëren van een aantrekkelijke uitstraling naar de omgeving van de Ripperdastraat door gebruikmaking van het aanwezige historische potentieel van de Jugendstilpanden. Door de situering van de panden aan een drukke verkeersader wordt veel publiek bereikt en worden de vele passanten geconfronteerd met hoe mooi erfgoed in Enschede kan zijn.

Bijont laat volgens de jury met dit project zien hoe goed verleden en heden gecombineerd kunnen worden met het oog op de toekomst. De SHSEL-Erfgoedprijs, een bedrag van 500 euro, wordt elke twee jaar uitgereikt.

Info: shsel.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden