Logo huisaanhuisenschede.nl


Het ensemble Lite van het OvhO vult een groot deel van de avond.
Het ensemble Lite van het OvhO vult een groot deel van de avond.

Muzikale brug tussen culturen in het Tankstation

  Cultuur

Syrische musici uit Enschede en musici van het Orkest van het Oosten delen zaterdag 21 april om 20 uur het podium in Cultureel Vulpunt het Tankstation aan de Deurningerstraat 28.

Enschede - Het ensemble Lite van het OvhO vult een groot deel van de avond met aanstekelijke lichtklassieke en jazzy klanken en wereldmuziek. Syrische musici voeren samen met negen OvhO-musici een korte nieuwe compositie uit, die tijdens twee gemeenschappelijke workshops is ontstaan. Het werk heeft als thema Mesopotamië en is een muzikale ontmoeting tussen oost en west, met Oriëntaalse en westerse klanken.

Dit gratis concert is onderdeel van het project 'Compose and Connect' van OvhO-contrabassist Tim Nobel. Dit project legt door muziek nieuwe verbindingen tussen het Orkest van het Oosten en specifieke publieksgroepen. Deelnemers maken samen met professionele musici van het Orkest van het Oosten tijdens een aantal workshops een geheel nieuwe compositie.

Begin april ging een groep mensen, oorspronkelijk afkomstig uit Syrië, aan de slag. Hieruit voort kwam het nieuwe muziekstuk met de titel 'Mesopotamia'. De compositie is geïnspireerd op de culturele rijkdom van dit gebied in het Midden-Oosten. Compose & Connect slaat een brug tussen Nederlanders en Syriërs. Het is een van de vier projecten uit het OvhO LAB: de kraamkamer voor innovatieve ideeën van het Orkest van het Oosten.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox