Logo huisaanhuisenschede.nl


Over Zorro kom je straks van alles te weten. Baasje Arianne Doornbos woont vlakbij het park. Samen komen ze er vaak.
Over Zorro kom je straks van alles te weten. Baasje Arianne Doornbos woont vlakbij het park. Samen komen ze er vaak. (Foto: )

Zeebonken en parkhonden, opgelet! (Er komt een bijzondere Culturele Zondag aan)

  Cultuur

Het G.J. van Heekpark bestaat dit jaar een eeuw. En dat wordt gevierd met tal van evenementen door het jaar heen. Zo strijkt de Culturele Zondag-karavaan op zondag 8 juli neer in het park met als extra onderdeel een Shantykoren Festival. En: voor een speciale expositie worden er baasjes en hun viervoeters gezocht die regelmatig in het park lopen.

Enschede - Normaal gesproken vinden de Culturele Zondagen plaats in de binnenstad van Enschede, maar vanwege het jarige park gaat de Culturele Zondag op tournee. Onder de noemer 'Feestje in het Park' zijn er op 8 juli op diverse podia live optredens van singer-songwriters, bands, koren en dansgroepen. Het publiek kan zich uitleven aan de creatieve workshoptafels en in de kunsttenten. En al lopend door het park zijn er verrassende exposities te zien.

Voor de 'Viervoeters in het Park'-expositie zoekt de organisatie baasjes die regelmatig met hun hond in het park lopen en die daar mooie foto's van hun viervoeter hebben gemaakt. Heb je een mooie foto, stuur deze dan voor 15 mei naar info@culturelezondagenschede.nl met daarbij de naam en contactgegevens van de inzender, de naam en een korte beschrijving van de eigenschappen van de hond of een mooie anekdote. Foto en tekst worden geëxposeerd

Het Shantykoren Festival is een apart onderdeel van de Culturele Zondag. Dit festival is geïnitieerd en wordt georganiseerd door Shantykoor Wrakhout uit Enschede. Het koor ontvangt vijf Nederlandse shantykoren uit de wijde omtrek. De koren zingen op twee podia liederen over het vroegere zeemansleven en de zeevaart.

In 2018 is het 100 jaar geleden dat het park door de erven G.J. van Heek is geschonken aan de inwoners van Enschede. Het park voor ontspanning, spel en sport lag 100 jaar geleden aan de rand van Enschede, nu bijna midden in de stad. Het park is ontworpen door de beroemde tuinarchitect Wattez en dat is mede de reden dat het park in 1996 de status van rijksmonument kreeg.

In de honderd jaar hebben vele inwoners en ook bezoekers van Enschede plezier beleefd aan het park. Sportclub Enschede, jarenlang vaste bespeler, is er kampioen van Nederland geworden. En in 1947 lag er de finish van de eerste Marathon van Enschede.

De Commissie van Beheer van het park wil het feest vieren met alle gebruikers, omwonenden en andere inwoners van Enschede. Hoogtepunten in het programma voor het publiek zijn: de Koningsspelen op 19 en 20 april, de Marathon die (weer) door het park gaat op 22 april, een Sportdag met Science on Tour, Roofvogelshow, Foodtruckfestival Stoer Voer en Openluchtbioscoop op 26 en 27 mei en de Culturele Zondag op 8 juli met als onderdeel het Shantykoren Festival.
Het volledige programma van de Culturele Zondag staat medio juni op www.culturelezondagenschede.nl/locaties

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox