Het RIJK omschrijft zichzelf met drie kernwoorden: Intens, hard en meerstemmig. "De meerstemmige zang is bij ons net zo belangrijk als een knallende dynamiek."
Het RIJK omschrijft zichzelf met drie kernwoorden: Intens, hard en meerstemmig. "De meerstemmige zang is bij ons net zo belangrijk als een knallende dynamiek."

Het RIJK vliegt er zaterdag hard in bij finale PopSecret

  Cultuur

Enschede - Hard en confronterend, zo mag de muziek van Het RIJK worden omschreven. Het gezelschap verdiende er een plaats mee in de finale van PopSecret, de jaarlijkse zoektocht naar poptalent in Twente. Zaterdag 12 november vliegt Het RIJK er bij Atak stevig in.

"We hebben er wel zin in, ja!", meldt Iban de Wit, drummer van de band. "Voor ons is het een verrassing dat we zo ver zijn gekomen. Uit onszelf hadden we de band niet eens opgegeven. Maar we werden uitgenodigd en daar hebben we wel heel enthousiast op gereageerd. We bestaan net een jaar en een podium als Pop Secret is voor ons een enorme kans."

De vier leden van het RIJK hebben elkaar bij ArtEZ ontmoet. Ze volgen er nu het tweede jaar van de popacademie. Oprichter en naamgever van de band is Rijk Willems, gitarist, songwriter en zanger. Yannick Maljaars bespeelt de eerste gitaar en is net als bassist Sigi Hagenaars ook verantwoordelijk voor de meerstemmige vocale lijntjes in de muziek van Het RIJK. De al genoemde drummer Iban de Wit completeert het gezelschap. "Ik had al eerder met Rijk samengewerkt en dat klikte goed. Samen zijn we op zoek gegaan naar nog meer chemie en die vonden we bij Sigi en Yannick. We zijn het muzikaal meestal met elkaar eens, maar durven elkaar ook flink in de haren te vliegen. Dat werkt goed."

Het RIJK omschrijft zichzelf met drie kernwoorden: Intens, hard en meerstemmig. "De meerstemmige zang is bij ons net zo belangrijk als een knallende dynamiek. Onze muziek is niet alleen maar lekker en gemakkelijk. We willen impact hebben en de luisteraar een intentie meegeven, een intense beleving. Daarom werken we met veel dynamiek en grote spanningsbogen."
De leden van Het RIJK gaan met de Olympische gedachte richting finale. "We hadden al niet verwacht door de voorronde te komen. De jury had ook best de nodige kritiek, maar zag wel degelijk veel potentie. Toch staan we zaterdag zonder grote verwachtingen op het podium, de ervaring staat voorop."

Naast Het Rijk telt de finale nog vier deelnemers, te weten February Moon, Lisa Nora, Aufglauft en RUV.

Dit is de wekelijkse UITTIP. Hierbij werken we als Huis aan Huis Enschede samen met Cultuur in Enschede. Zelf een bijdrage voor de UITTIP? Ga naar cultuurinenschede.nl voor informatie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden