Sasja van der Oord presenteert zondag haar debuutalbum in Lonneker: "Drie jaar geleden stapte ik voor de eerste keer het podium op met m'n eigen liedjes. Direct voelde het vertrouwd."
Sasja van der Oord presenteert zondag haar debuutalbum in Lonneker: "Drie jaar geleden stapte ik voor de eerste keer het podium op met m'n eigen liedjes. Direct voelde het vertrouwd."

Sasja van der Oord: 'Ik hoef niet per se ergens naartoe'

  Cultuur

Lonneker - We ontmoeten Sasja van der Oord in Lonneker. De dooi is net ingezet en in de verte dient de lente zich aan. Ik schuif aan tafel bij een singer-songwriter die in 2015 deelnam aan het songschrijverproject TOP TSG. Een luierende kat moet plaats maken voor een pot dampende thee en een babyfoon. Zondag verschijnt Sasja's debuutalbum 'Dream along'.

Waarom moest dit album gemaakt worden? "Drie jaar geleden stapte ik voor de eerste keer het podium op met m'n eerste zelfgeschreven liedjes. Direct voelde het vertrouwd. Het schrijven, het zingen, het optreden. Alles begon als een razende te stromen. De muziekwereld barstte voor mij open en ik genoot volop. Tegelijkertijd gebeurde er van alles op privégebied. Vorig jaar ben ik in een heftig dieptepunt terechtgekomen. Maandenlang kon ik geen noot meer zingen, laat staan een gitaar aanraken. En toen begon het. Iets van binnen borrelde. Al die liedjes, verhalen en emoties in zo'n korte roerige periode. Het werd tijd om ze op te nemen. Ondanks de blokkade en een flink opgelopen slaapgebrek door zoonlief van 7 maanden voelde ik dat ik het aan wilde gaan."

Hoe is het album tot stand gekomen? "Allereerst gooide ik alle liedjes die ik tot dan toe had geschreven op een grote hoop. Daaruit heb ik 25 liedjes geselecteerd, waarvan ik voelde dat er iets mee moest gebeuren, en daarvan hebben er 15 het album gehaald. Het was een emotioneel proces om weer muziek te maken, maar uiteindelijk werkte het erg bevrijdend. Toen alles eigenlijk al af was, besloot dat ik tóch nog een liedje aan het album wilde toevoegen: een telefoonopname van een liedschets die ik op een nacht in bed een keer had ingezongen. Toen dat gebeurd was voelde ik iets van me afglijden en wist ik het: nu is het rond."

Wat is je ambitie? "Ambitie is een woord dat ik associeer met groter, beter, meer. Doorbreken, op grote festivals spelen, op tv komen. Dat leeft niet zo in mij. Mijn liefde voor muziek staan voorop en zolang ik daar uiting aan kan geven en mensen daarvan kunnen genieten ben ik gelukkig. Wat er ook op m'n pad komt, ik geniet van wat er is, ik hoef niet per se ergens naartoe."

Wat kunnen we van jouw verwachten? "Het album valt binnen het genre pop/folk en ik zing in het Engels en Frans. Op het album zijn de liedjes ingekleurd door producer, arrangeur en multi-instrumentalist Arthur Adam ten Cate en percussionist Koen Nijhuis."

Zondag om 14.15 brengt Sasja ze samen met de twee genoemde muzikanten ten gehore in de Kapel uit Liefde aan de Dorpsstraat 44 in Lonneker. Entree: 5 euro. Info:

sasjamusic.nl

Meer berichten
Shopbox