Van links naar rechts de singer-songwriters Oscar Rodenburg, Rosalie Meijer, Merijn Besselink, Iris Snellenburg, Leroy Helledoorn en Wouter Asveld (Son of Ashfield). Foto: Tessa Wiegerinck.
Van links naar rechts de singer-songwriters Oscar Rodenburg, Rosalie Meijer, Merijn Besselink, Iris Snellenburg, Leroy Helledoorn en Wouter Asveld (Son of Ashfield). Foto: Tessa Wiegerinck.

Daisy Oosterbaan: 'Ik wilde TOP TSG goed afronden'

  Cultuur

Na het faillissement van Atak leek de afsluiting van de vijfde editie van TOP TSG plots in het water te vallen. Toch gaat dit niet gebeuren. Met dank aan de vrouw die de kar al die jaren onder de vlag van Atak trok én dankzij het Wilminktheater, dat op woensdag 28 maart letterlijk een podium biedt aan zes Twentse talentvolle singer-songwriters.

Enschede - TOP TSG was ruim vier jaar lang het coachingstraject voor Twentse singer-songwriters. Poppodium Atak organiseerde het in samenwerking met het Twents Songschrijvers Gilde (TSG).

Bedenkster Daisy Oosterbaan wil deze voorlopig laatste editie niet met een sisser laten aflopen: "Dat konden we niet maken naar deze talenten. Je zegt niet: 'Jongens, succes met je leven, ik ben weg, doei!'" Dat betekent dat Oosterbaan deze klus als vrijwilliger afrondt. Betaalt krijgt ze niet meer. "Dat wil niet zeggen dat ik dit niet goed wil afmaken. Deze muzikanten is vorig jaar een heel traject toegezegd, inclusief een cd en een eindpresentatie. Toen het faillissement er aan zat te komen, hebben we er nog snel voor gezorgd dat de opnames gemaakt en afgemixt konden worden. Dat is gelukkig gelukt. Vanaf januari was het liefdewerk oud papier."

Singer-songwriters Iris Snellenburg, Merijn Besselink, Rosalie Meijer, Wouter Asveld, Leroy Helledoorn en Oscar Rodenburg krijgen nu dus het feestje waar ze nog recht op hadden. Ze zijn maandenlang gecoacht in het vak van songschrijven en zichzelf presenteren. Het najaar van 2017 stond in het teken van het opnemen van een album. Een plaat die op 28 maart wordt gepresenteerd tijdens de officiële 'TOP TSG albumrelease party' in De Kleine Willem.

Deze zes singer-songwriters hebben hard gewerkt om hun pareltjes op plaat vast te kunnen leggen. Naast solo-nummers staan er ook duetten op, die tijdens het traject samen zijn geschreven. De opnames vonden plaats in de Atak Studios en de Pink Elephant Studio. Op 28 maart in De Kleine Willem spelen de zes de nummers die ze hebben opgenomen voor de plaat, maar ze zullen uiteraard meer van zichzelf laten zien en horen.

Iris Snellenburg zingt, speelt piano en neemt door middel van haar liedjes de luisteraar mee op een safari door haar brein. Leroy Helledoorn brengt outlaw country met een moderne twist. Merijn Besselink is een diehard rock 'n roll met een klein hartje. Oscar Rodenburg raakte ooit geïnspireerd door Louis Armstrong, Dean Martin en Bing Crosby. Rosalie Meijer durft buiten de kaders te denken en beperkt zichzelf niet meer tot het maken van één soort muziek. De muziek van Wouter Asveld (Son of Ashfield) tenslotte doet denken aan die van Passenger en Cat Stevens.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden