Logo huisaanhuisenschede.nl


Het Euregio Winterorkest.
Het Euregio Winterorkest.

Euregio Winterorkest in Ontmoetingskerk

  Cultuur

Het Euregio Winterorkest (EWO) treedt zondag om 15 uur op in de Ontmoetingskerk aan de Varviksingel 139 in Enschede. Een dag eerder is het orkest te beluisteren in Zenderen.

Enschede - Het orkest is achttien jaar geleden opgericht door twee strijkersdocenten uit Enschede, Mechteld Lindeboom en Manuela Tannemaat. In 2015 sloot viooldocent Jan Dam uit Haaksbergen zich aan bij de organisatie.

Het strijkersorkest bestaat uit ongeveer 30 leerlingen in de leeftijd van 6 tot 14 jaar uit de hele regio. Het repeteert in de maanden november tot en met februari twee tot drie keer per maand op de vrijdagmiddag en een enkele keer op de zondag. Daarnaast is er eind januari een studieweekend in Duitsland. Het project wordt in februari afgesloten met twee á drie concerten.

Het orkest staat onder leiding van Mechteld Lindeboom. Viooldocenten Manuela Tannemaat, Louis Lindeboom en Jan Dam ondersteunen de spelers tijdens de repetities en concerten. In het verleden hebben EWO-ensembles vaak met succes deelgenomen aan het jaarlijkse Jeugdmuziekconcours Oost.

Het repertoire omvat muziek uit de barok, klassieke tijd, romantiek en filmmuziek. De toegang bij beide concerten is vrij. Wel wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Zin om mee te spelen bij EWO? Stuur een mail naar eworkest@outlook.com

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox