Logo huisaanhuisenschede.nl


Patricia Kaersenhout zet zich in voor een wereld waar liefde, kwetsbaarheid, verbeelding en solidariteit meer wordt toegelaten en omarmd.
Patricia Kaersenhout zet zich in voor een wereld waar liefde, kwetsbaarheid, verbeelding en solidariteit meer wordt toegelaten en omarmd.

De diepte in met Patricia Kaersenhout op Valentijnsdag

  Cultuur

In Enschede leven zo'n 160 nationaliteiten met elkaar samen. Dat biedt kansen, maar brengt soms ook spanningen met zich mee. Waarom is het voor de kunst juist belangrijk om input te krijgen vanuit andere culturen? Tetem organiseert in samenwerking met kunstenaar Patricia Kaersenhout en het Kennisplatform Integratie en burgerschap op 14 februari een avond over de kracht van culturele diversiteit.

Enschede - Patricia Kaersenhout (1966) vertelt in haar talk over de artistieke waarde van diversiteit in de kunst. Na afloop van de lezing krijgt het publiek de kans zich uit te spreken over de kracht van diversiteit in de kunst en de samenleving, onder leiding van het Kennisplatform Integratie en burgerschap. Vier kunstenaars zullen de uitkomsten van de discussie verwerken in een pakkende illustratie.

Kaersenhout is een Nederlandse kunstenaar en activist. Zij zet zich in voor een wereld waar liefde, kwetsbaarheid, verbeelding en solidariteit meer wordt toegelaten en omarmd. Ze kiest voor een wereld van mogelijkheden in plaats van beperkingen en ze strijdt tegen onverschilligheid. Kaersenhout werd in Nederland geboren, maar heeft Surinaamse roots. Ze studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. De Afrikaanse diaspora en de gevolgen van het kolonialisme spelen een grote rol in haar werk.

Kennisplatform Integratie en burgerschap doet onderzoek, adviseert en biedt praktische tips en instrumenten over vraagstukken rondom integratie, migratie en diversiteit. Het Kennisplatform biedt een plaats waar discussie over belangrijke onderwerpen op het gebied van integratie wordt gevoerd en waar kennis wordt uitgewisseld, zodat nieuwe initiatieven kunnen ontstaan. Zo wordt de samenwerking bevorderd tussen bewoners en organisaties, waarbij gezocht wordt naar overeenkomsten en gemeenschappelijke belangen om integratie en burgerschap in Enschede vorm te geven.

Kunstinstelling Tetem vertelt met haar tentoonstellingen en de brede randprogrammering het verhaal van een maatschappij die in ontwikkeling is en voegt vanuit programmalijnen context en betekenisgeving toe.

De avond aan de Stroinksbleekweg 16 begint om 19.30 uur met de artist talk door Patricia Kaersenhout. Vanaf 20.30 uur is er een publieksdiscussie en tegen 21.00 uur geeft moderator Wilja Jurg een samenvatting. Daarna kan er geborreld worden en is er gelegenheid tot het bekijken van de tentoonstelling Counting Digital Sheep. Aanmelden gewenst: receptie@tetem.nl. Toegang gratis.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox