Logo huisaanhuisenschede.nl


In Princess draait het om de vraag: 'Is een vrouw evenveel waard als een man?' Foto: Krista van der Niet
In Princess draait het om de vraag: 'Is een vrouw evenveel waard als een man?' Foto: Krista van der Niet

'Is een vrouw evenveel waard als een man?'

  Cultuur

Vrouwen zijn in deze tijd geëmancipeerd. Of niet? Kunnen meisjes iemand versieren zonder wanhopig te lijken? Zijn jongens gebrainwasht door porno? Is de wereld anders voor vrouwen dan voor mannen?

Enschede - Op vrijdag 9 maart gaat de nieuwe jongerenproductie Princess (14+) van Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool in première bij het Stedelijk Lyceum Kottenpark in Enschede. De voorstelling speelt van maart tot en met juni in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer bij middelbare scholen in Overijssel en Gelderland. In Princess draait het om de vraag: 'Is een vrouw evenveel waard als een man?'. De voorstelling wordt geregisseerd door Flora Verbrugge, artistiek directeur van Theater Sonnevanck.

In de laatste scène van Princess moet actrice Nadja naakt. Maar vandaag, midden in de tournee, wil ze dat niet meer. Hoezo moeten de twee mannelijke acteurs niet naakt? Het vrouwbeeld in de voorstelling slaat nergens op. Kan het ook anders? Al spelend, improviserend en redetwistend herschrijven de drie acteurs het stuk zoals het in hun ogen zou moeten zijn.

Voor het publiek is Princess alleen te bezoek enop 14 en 15 maart in Amsterdam en van 10 tot en met 13 mei in Arnhem.

Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool maken ieder jaar twee trailervoorstellingen voor jongeren, die in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer spelen. De trailervoorstellingen wonnen de afgelopen jaren verschillende prijzen.

Meer informatie: www.sonnevanck.nl/voorstelling/princess

2 reacties
Meer berichten


Shopbox