Logo huisaanhuisenschede.nl


Balfolk is een dansfeest met live folkmuziek. Foto: Ork Fotografie
Balfolk is een dansfeest met live folkmuziek. Foto: Ork Fotografie

Balfolk: dansen in koppels en groepen op live folkmuziek

  Cultuur

De eerstvolgende balfolkavond in Enschede vindt zaterdag 10 februari vanaf 19.00 uur plaats in de mooie Audiozaal van de Vrijhof op de campus van de Universiteit Twente. Voor mensen die het een keer willen meemaken, is de entree de eerste keer slechts 5 euro.

Enschede - Balfolk is een dansfeest met moderne live folkmuziek. Gedanst wordt er in koppels of in groepen.

De basis van de dansen is vrij eenvoudig, dus iedereen kan meteen meedansen. Tegelijkertijd is er in de dans ook heel veel ruimte voor improvisatie, waardoor het niet gauw gaat vervelen. Op een bal gaat het om gezellig met elkaar te dansen, een leuke avond uit. En dus niet om of je de goede pasjes zet.

Je hebt geen vaste partner nodig, je danst nooit alleen, maar met een voor die dans uitgekozen danspartner of juist met z'n allen. Het leuke aan balfolk is dat iedereen zo mee kan dansen. De basis is redelijk eenvoudig en aan het begin van de avond wordt er een korte workshop gegeven, waardoor iedereen de hele avond mee kan dansen. Je hoeft dus niet op dansles, maar je leert gewoon tijdens de avond.

Er spelen deze avond twee bands: Aérokorda uit België met een Iers tintje en El Peppah uit Nederland met een mengeling van Nederlandse folk en wat jazz.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox