Gerdie Schiphorst tekent met plezier in binnen- én buitenland

  Cultuur

Alles aan Gerdie Schiphorst ademt 'tekenen'. De workshops in haar tekenatelier staan garant voor plezier, goeie zin en spelen op papier. "Het hoeft niet te kloppen, als je er maar lol in hebt." Ze geeft diverse teken- en schminkworkshops en in opdracht maakt ze, in haar atelier of op locatie, modeltekeningen. Tekenworkshops op maat voor teambuilding, feestjes of herdenkingsbijeenkomsten of een kleurrijke bodypaint zijn ook mogelijk. En dan staat er in april ook nog een kunstzinnige reis naar Gambia op stapel.

Enschede - De geboren Oldenzaalse creëert veel gezelligheid in haar atelier aan de Borstelweg in Enschede. Vanuit een ontspannen sfeer laat ze mensen spelenderwijs ontdekken. Ze geeft geen oordeel over de tekeningen en begeleidt mensen in hun proces, ieder op zijn of haar eigen niveau. Want uit eigen ervaring op de kunstacademie weet ze dat het plezier in tekenen flink vergald kan worden door oordelen. Ze geniet ervan als mensen uit hun comfortzone durven te komen, anders leren omgaan met hun eigen oordeel en zich daardoor gelukkiger gaan voelen. "Anders leren kijken naar zogenaamde 'missers en ongelukjes' in je tekening is daar een wezenlijk onderdeel van", aldus Gerdie.

Tekenreis Gambia
Onlangs is ze gevraagd om een tekenreis te organiseren naar Gambia. "Ik ben vorig jaar in Gambia geweest en heb er onder andere tekenles gegeven aan kinderen van een basisschool. Kinderen zijn daar met hele andere dingen bezig dan hier. Je ziet ze overal spelen, rennen, dansen, zingen en ja.. soms ook werken. Het was heerlijk te zien hoe ze vol overgave tekenden. Gambia is een prachtig land om te zijn en zeker ook om er te tekenen."

In de Gambia-tekenreis van aanstaande april (zie onder) is er veel aandacht voor portret- en modeltekenen. Gerdie: "Ook als je geen tekenervaring hebt, ben je van harte welkom. Ik bied de tekensessies zo aan dat iedereen eraan kan meedoen. We tekenen onder andere op het strand, op een markt en bij een familiegemeenschap. We logeren in een mooie lodge in de Afrikaanse bush en op loopafstand van zee. De Nederlandse eigenaar en zijn Gambiaanse staf maken het verblijf hier tot een feestje. Er wordt heerlijk voor ons gekookt en er is ruimte om excursies te maken en lekker naar het strand te gaan."

Met frisse tekenzin
Tussen de voorbereidingen van de Gambiareis gaan haar workshops door. Morgen bijvoorbeeld, 11 januari, start de serie 'Met Frisse Tekenzin'! Gedurende zeven donderdagochtenden van 10.00 tot 12.15 uur kun je in die workshop experimenteren met diverse technieken, materialen en kleuren. 'De ochtenden zijn fris, verrassend en ontspannend en je kunt ook per keer meedoen.' Zaterdag 13 januari kun je van 10.00 tot 15.30 uur in de workshop 'Geluksvogel' je eigen geluk in het nieuwe jaar bekrachtigen. Woensdag 17 januari van 19.30 tot 21.45 uur is er een workshop met het thema 'winter'. Zoals in de winter de natuur lijkt stil te staan, sta je in deze workshop stil bij jezelf. Wat speelt er zich in je af en heb je daar oog en oor voor? Rondom Valentijnsdag, op 14, 15 en 17 februari, staan de workshops in het teken van de liefde.

Mee naar Gambia?
Er is nog plaats om deel te nemen aan de kunstzinnige reis naar Gambia van 13 tot en met 27 april aanstaande. Als je geïnteresseerd bent, kun je contact opnemen met Gerdie door een e-mail te sturen naar gerdie.schiphorst@gmail.com. Meer info op Facebook: Tekenatelier Gerdie Schiphorst of op haar website gerdieschiphorst.nl

Meer berichten
Shopbox