Jeangu Macrooy was een eerdere winnaar van Pop Secret. Hij maakt inmiddels landelijk furore.
Jeangu Macrooy was een eerdere winnaar van Pop Secret. Hij maakt inmiddels landelijk furore.

Pop Secret: De zoektocht naar talent is weer begonnen

  Cultuur

Enschede – Na een aantal intensieve weken, waarin de Pop Secret-scouts Ruud en Maud op pad zijn geweest, is de selectie van Pop Secret 2018, de vijfde editie van deze talentenjacht, bekend.

In de categorie Gitaar Geweld zijn dit Wasteland Viper, Shock The Devil en Slow Reveal. In de categorie Anders Alternatief zijn het Interflow, Yung Ahcim en Storm. De twee nieuwe categorieën zijn Episch Electronisch en Magische Melodieën. In de eerste categorie zijn de deelnemers QUINN, NABER en The New RDX. In de tweede nieuwe categorie zijn dit TVA, Lovers & Lions en Noa Bambur. De voorrondes vinden plaats op 26 en 27 januari in De Kleine Willem.

Op de beide voorrondeavonden zullen twee categorieën het tegen elkaar opnemen; hier komt per categorie een finalist uit. De laatste finaleplek wordt bepaald door een wildcard, dus het publiek besluit mee. Tijdens de voorronde op 26 januari nemen de categorieën 'Anders Alternatief' en 'Episch Electronisch' het tegen elkaar op. Op 27 januari strijden de acts uit de categorieën 'Gitaar Geweld' en 'Magische Melodieën' om de finaleplaats. Voor de winnaar is er een cheque ter waarde van 1.000 euro. De bestemming van het bedrag kan de band of act zelf uitkiezen. Voorwaarde is dat het bijdraagt aan de ontwikkeling en versterking van de muzikale carrière.

Pop Secret is de jaarlijkse muzikale zoektocht naar poptalent uit Twente en een samenwerking tussen Atak en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. Winnaars van de voorgaande edities waren Tim van Doorn, Lotta Rasva, Jeangu Macrooy en AUFGLAUFT.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox