Foto: roy te lintelo

Winter Wonderland in teken van licht

  Cultuur

De Enschedese binnenstad hult zich vanaf zaterdag weer een maand in winterse sferen. Het 'kerstpakket' genaamd Winter Wonderland kent ook dit jaar weer een ijsbaan, een Stadsherberg en een Long Lane of Love. Het verlichte Twentse Ros komt weer bij het station te staan. Nieuw zijn dit jaar de projecties op de Jacobuskerk en het verlichte IJspaleis op het kruispunt Van Loenshof en Zuidmolen. Veel licht dus in deze donkere dagen.

Enschede - Het IJspaleis moet een trekker worden. Het elf meter lange gevaarte is gebouwd van gerecyclede materialen en wordt opgelicht met blauw ledlicht. Maker en bedenker van het object is de Enschedese kunstenaar Jelle de Graaf van Studio Complex.

De Stadsherberg brengt op 21, 22 en 23 december voor het derde achtereenvolgende jaar sfeer en cultuur naar de Burgerzaal van het stadhuis. Drie dagen lang kan het publiek aanschuiven aan lange tafels; voor een praatje, een hapje en een cultureel verantwoord programma.

Op de Jacobuskerk zijn van 20 december tot en met 3 januari iedere avond verschillende decoratieve en op maat gemaakte projecties te zien. Enschede Promotie heeft samen met Pronorm de verschillende projecties ontwikkeld. Deze projecties waren in 2013 ook al eens te zien op de kerk.

De coördinatie van Winter Wonderland ligt bij Enschede Promotie in nauwe afstemming met de binnenstadpartners en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Ondernemersfonds Gemeente Enschede, Vereniging Horeca Stad Enschede, Winkelhart, Wijkraad Initiatiefkracht (overkoepelend t.b.v. alle wijkraden in Enschede) en Stichting Wijkraad Binnenstadbewoners Enschede.

Meer informatie is te vinden op www.winterwonderland.nu

Foto: IJsbaan Oude Markt, foto Roy Te Lintelo

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox