De 'afgestudeerde' statushouders met wethouder Jurgen van Houdt op de trap van de Burgerzaal.
De 'afgestudeerde' statushouders met wethouder Jurgen van Houdt op de trap van de Burgerzaal.

Bijzondere verhalen bij de afsluiting 'Doe mee in Enschede'

  Cultuur

Vijftig statushouders hebben onlangs het programma 'Doe mee in Enschede' bij M-Pact afgerond. Dat werd op 3 november gevierd in het Stadhuis.

Enschede - 'Doe mee in Enschede' helpt nieuwe Enschedeërs om snel mee te doen in de maatschappij en zich thuis te voelen in onze stad. Iedere aanwezige had een 'moodboard' gemaakt als afsluiting van het 24-weekse programma.

Deze borden lieten zien waar ze actief zijn, wat ze geleerd hebben en welke dromen ze hebben voor de toekomst: van vrachtwagenchauffeur tot tandarts van visagist tot elektromonteur.

In de ochtend had wethouder Jurgen van Houdt de eer om certificaten uit te reiken en in de middag was burgemeester Onno van Veldhuizen aanwezig om naar de verhalen te luisteren.

"Meerdere malen kwam naar voren dat mensen zich thuis voelen. Ze zijn erg dankbaar voor de informatie en begeleiding die ze gekregen hebben. Ze gaan met vertrouwen de volgende stappen maken; zoals een opleiding volgen, een hoger taalniveau leren, een baan zoeken en actief zijn in de wijk", aldus een tevreden woordvoerder van M-Pact.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden