Monique Kokkeler: "We hebben met Choir Twente een schitterend programma met bekende christmas carols."
Monique Kokkeler: "We hebben met Choir Twente een schitterend programma met bekende christmas carols."

Vijf jaar Merry Christmas gevierd met lustrumconcert

  Cultuur

Orchestra Twente en Choir Twente vieren dit jaar het vijfjarig jubileum van Merry Christmas. Zoals elk jaar geeft Orchestra Twente samen met Choir Twente in de aanloop naar de feestdagen een concert onder die noemer in de Jacobuskerk in Enschede, dit jaar op 16 december.

Enschede - Muzikaal leider Monique Kokkeler: "We hebben met Choir Twente een schitterend programma met bekende christmas carols, waaronder The First Noel, Stille Nacht en I'm dreaming of home. Ook werken van John Williams ontbreken niet op het programma. Dit alles wordt begeleid door Orchestra Twente, een veertigkoppig symfonieorkest, bestaande uit professionele musici. We hebben topsolisten voor ons jubileumconcert uitgenodigd. Ze zullen schitteren en de bezoeker in vervoering brengen met indrukwekkende solo's."

De Franse componist Philippe Rombi heeft de muziek gecomponeerd voor de film met dezelfde titel, vertelt Kokkeler. "Uit de film Merry Christmas klinken deze avond onder meer het wonderschone Ave Maria, Bist du bei mir en Adeste Fideles en van Giulio Caccini klinkt ook een Ave Maria."

Zaterdag 16 december begint het concert om 20.00 uur. De deuren van de Jacobuskerk gaan om 19.00 uur open. Entree: 15,00 euro. Kaartverkoop: info@orchestratwente.nl en aan de kassa van de Jacobuskerk voor aanvang van het concert.

Meer berichten
Shopbox