Dit trio laat Enschede deze winter volop carnaval vieren.
Dit trio laat Enschede deze winter volop carnaval vieren.

Hans Koens is nieuwe Stadsprins van Krekkelstad

  Cultuur

De nieuwe Stadsprins van Krekkelstad is Hans Koens. Hij kwam zaterdagavond samen met zijn secretarissen Peter Holkenbrink en Gert Doldersum, in een bomvolle zaal van Parklocatie de Jaargetijden, met veel glitter en glamour op tijdens de aftrap van het nieuwe carnavalsjaar.

Enschede - Hans (42) is een geboren en getogen Enschedeër. Hij is werkzaam in de transportsector en doet dit voornamelijk met Duitse vervoersbedrijven. Naast het carnaval is zijn grote passie ballonvaren en dat verklaart dan ook zijn motto: Wie'j hoalt de vaart d'rin!

Hans is van huis uit niet met het carnaval opgegroeid. Hij kreeg de smaak te pakken op zijn twintigste, toen hij bij de Poort van Kleef werkte, waar destijds de grote feesten van de Klötterboksen werden gehouden.

Oud-Stadsprins Peter Holkenbrink is een van zijn secretarissen. Peter is 54 jaar, getrouwd met Sandra en werkzaam bij UNEX B.V., producent van keramische producten voor de sfeerverwarmingsindustrie. Gert Doldersum is zijn andere secretaris. Gert is een vrijgezel van 45 jaar en zelfstandig ondernemer in de textielbranche.

Dit driemanschap vindt het sociale aspect van carnaval erg belangrijk. Ze gaan daarom onder meer langs bij Livio, Roessingh, bejaardentehuizen en scholen.

Meer berichten
Shopbox