Sinterklaas maakt zich op voor intocht in Enschede

  Cultuur

Enschede - Nog een paar nachtjes slapen en Sinterklaas zet weer voet aan wal in Nederland. Op zaterdag 18 november komt de goedheiligman met meer dan honderd pieten naar Enschede.

Om 11.00 uur vaart het gezelschap de haven binnen. Om 12.45 uur vervolgt hij het programma te paard met een ronde door de binnenstad. De Perspiet laat ons vanaf de boot weten dat Sinterklaas weer enorm uitkijkt naar de ontvangst: "We horen iedereen altijd al van heel ver zingen. Het is dan een heel bijzonder moment als we na een lange reis de hoek bij de Sesam omvaren. Al die duizenden zingende jongens en meisjes, papa's en mama's en opa's en oma's. Dat is altijd een geweldig feest!"

Het programma bij de haven begint om 10.30 uur met veel spektakel op en rond het water. Na het aanmeren krijgen alle kinderen die dat willen een handje van Sinterklaas. Om 12.45 uur start Sinterklaas aan zijn rondtocht door de stad. "Natuurlijk worden we ook dit jaar weer vergezeld door de Pietenband, allerlei acrobatische pieten en bijzondere wagens. Voor de kinderen nemen we uiteraard weer honderden kilo's pepernoten en mandarijnen mee", aldus de Perspiet.

De vrolijke stoet vertrekt vanaf de Raiffeisenstraat en gaat via de Deurningerstraat, Korte Hengelosestraat, Korte Haaksbergerstraat, Pijpenstraat, Zuiderhagen, H.J. van Heekplein, Kalanderstraat, De Heurne, Oldenzaalsestraat, De Klomp, Havenstraatpassage, Oude Markt en Langestraat naar het stadhuis. Daar wordt het gezelschap rond 13.45 uur door burgemeester Van Veldhuizen ontvangen.

De intocht wordt afgesloten met een bezoek aan de kinderafdeling van het MST. De Perspiet: "Helaas zijn er altijd kinderen die niet langs de kant van de weg kunnen staan, omdat ze ziek zijn. Het is heel fijn dat we hen toch even gedag kunnen zeggen, want dat verdienen ze."

Op 25 november volgen intochten in Deppenbroek en De Klanderij en op 26 december volgt Enschede Zuid. Info: sintkleurtdestad.nl.
 

Meer berichten
Shopbox